CITESTI ACUM
Soluția Microsoft pentru a te apăra de atacurile hackerilor. Ce trebuie să faci pentru a evita virusul informatic WannaCry

Soluția Microsoft pentru a te apăra de atacurile hackerilor. Ce trebuie să faci pentru a evita virusul informatic WannaCry

Soluția Microsoft pentru a te apăra de atacurile hackerilor. Un atac informatic de “un nivel fără precedent”, după cum a fost descris de Europol, a afectat zeci de mii de companii și instituții din 150 de țări. Încă nu se știe cine se află în spatele atacului cibernetic, însă amenințarea virusului WannaCry pare abia la început. Virusul criptează datele utilizatorilor și apoi solicită recompensă, utilizatorii neputând să folosească sistemele în acest timp.

 

Efectul pe care atacurile cibernetice l-au avut asupra companiilor și utilizatorilor individuali este dureros, însă virusul poate fi evitat dacă utilizatorii individuali și companiile respectă o serie de indicații simple.

În plus, Microsoft a luat măsura neobișnuită de a oferi o actualizare de securitate tuturor clienților pentru a proteja platformele Windows care nu mai beneficiază de suportul oficial, incluzând Windows XP, Windows 8 și Windows Server 2003.

Clienții care rulează Windows 10 nu au fost ținte ale atacului.

Detaliile se regăsesc mai jos:

  • În luna martie, Microsoft a lansat o actualizare de securitate care se adresează vulnerabilității pe care o exploatează aceste atacuri.

Utilizatorii care au activat serviciul Windows Update sunt protejați de atacurilor asupra acestei vulnerabilități. Companiilor care nu au aplicat încă actualizarea de securitate le sugerăm să o instaleze fără întârziere Microsoft Security Bulletin MS17-010

  • Pentru utilizatorii care folosesc Windows Defender, compania a lansat o actualizare în cursul zilei de astăzi care detectează această amenințare de securitate ca Ransom:Win32/WannaCrypt.

Ca o măsură de „protecție aprofundată”, mențineți la zi software-ul anti-malware instalat pe mașinile dvs. Clienții care rulează software anti-malware de la orice companie de securitate cibernetică pot verifica cu furnizorul acestuia dacă sunt protejați.

  • Acest tip de atac poate evolua în timp, astfel încât orice strategii suplimentare de protecție aprofundată vor oferi protecție suplimentară.

(Spre exemplu, pentru a se proteja în continuare împotriva SMBv1 attacks, utilizatorii ar trebui să ia în considerare blocarea protocoalelor vechi în rețelele lor).

 

Citește mai departe aici.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!