CITESTI ACUM
Puterea din interioruL TĂU

Puterea din interioruL TĂU

puterea-din-interiorul-tău

Este era supereroilor, este era în care se dau lupte între supereroi și ființe negative, este era în care se luptă curajul cu frica. Dar unde se dă această luptă? Cine este supereroul/ supereroina? Cine deține puterea cea mare? Cine câștigă: curajul sau frica?

Întrebările acestea mă duc la vorbele unui om de afaceri pe care l-am auzit la o conferință pe on-line: „Toți oamenii de succes au frici, toți oamenii de succes au temeri, toți oamenii de succes cad. Diferența este că ei se ridică și lasă toate acestea în spate și își văd de drumul lor.”

Probabil că te întrebi și tu așa cum m-am întrebat și eu de nenumărate ori de unde își iau puterea. În activitatea mea de coaching am întâlnit des oameni care au uitat de ei, care s-au golit. Nu este greșit să te dedici celorlalți, să îi susții, dar există o condiție: să nu uiți de tine.

Imaginează-ți un filtru de făcut cafea, în care pui cafeaua, dai drumul aparatului, dar ai uitat să pui cana de cafea în care să curgă cafeaua. Ce se întâmplă cu cafeaua? Cafeaua curge peste tot pe blatul unde este aparatul, nu bei nici tu cafea și nici altcineva, ba mai ai și de făcut curat. Cam așa se întâmplă și cu tine: te ocupi de tot și toate pe plan personal și profesional sau de business, dai atenție tuturor evenimentelor, dar uiți de tine.

Unde te duc toate acestea: la golire, la lipsă de forță, de putere, de energie. De unde știu: din propriile experiențe. Este exact ca la aparatul de făcut cafea: oricâtă cafea ai pune, nu va ajunge în cană dacă nu pui cana în care să curgă cafeaua.

Care este destinația? Depresia. Unde se dă lupta? În interiorul tău. Statisticile anului 2019 spun că cel puțin 10% dintre români se află în depresie, iar pe plan european sunt mai multe cazuri de femei depresive (5,1% din toate femeile) decât bărbați deprimați ( 3,6 % din toți bărbații).

Probabil că te gândești: ce să fac când totul a devenit copleșitor. Ai dreptate: totul este o incertitudine, totul este în continuă schimbare și acestea nu sunt în controlul tău sau al nostru. Totuși este ceva ce poți controla: PE TINE! Începe cu tine, începe să ai grijă de tine. Se spune că nu poți da cuiva de mâncare dacă farfuria ta este goală. Analizează această zicere.

Hai să vedem ce poți face ca să îți recapeți puterea personală. Îți propun câțiva pași:

  1. STOP – pune stop la tot ceea ce faci și întrebă-te: eu unde sunt în viața mea?
  2. SCHIMBĂ CEVA – fă o schimbare mică și alocă-ți timp pentru tine, fă ceva ce îți face plăcere (citește, plimbă-te, fă sport, meditează, e.t.c)
  3. CERE AJUTOR – dacă este ceva ce cred că nu i se acordă suficientă importanță aceasta este cererea de ajutor. Cere ajutor familiei, prietenilor, specialiștilor, oricui te poate ajuta.
  4. PRACTICĂ ZILNIC acele lucruri care te ajută să te încarci și care te ajută să îți recapeți puterea personală.
  5. ALIMENTAȚIA ­– mănâncă doar ceea ce îți dă energie și poți apela și la suplimente alimentare ce te pot susține.
  6. IA-ȚI UN PARTENER DE DRUM – caută pe cineva care poate să te susțină și să practice cu tine ceea ce ți-ai propus, poate un prieten/ prietenă, coach, mentor.

În cartea mea „Călătorie Spre Sfinx – Cele 9 învățături în dumul spre obiectiv” vei mai găsi și alte idei care să te ajute să îti recapeți puterea personală. Probabil că te întrebi: dacă fac toate acestea nu o să rămân singur/ singură? Ce or să spună ceilalți? Dacă nu mă vor accepta dacă mă schimb?

Am o veste pentru tine: dacă vei fi fără putere sau te vei schimba și îti vei recăpăta puterea personală, în ambele cazuri cei din jur te vor întreba ce-i cu tine. Așa că tu alegi ce ai de făcut.

Acceptă că eşti diferit, că poți face lucrurile altfel, asumă-ți riscul și pornește la drum. Te asigur că pe drum vei deveni supereroul tău/ supereroina ta, că îți vei recăpăta puterea personală și vei avea mult curaj.

Pe drum se va mai întâmpla ceva: te vei întâlni cu alți oameni ca și tine, cu putere personală, cu curaj și împreună veți avea o supercălătorie.

FII SUPEREROUL TĂU!

FII SUPEREROINA TA!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!