Now Reading
Cum să îți păstrezi o inimă sănătoasă

Cum să îți păstrezi o inimă sănătoasă

corina-zugravu
cum-să-îți-păstrezi-o-inimă-sănătoasă

Deseori ne întrebăm ce ar trebui să facem ca să ne păstrăm inima sănătoasă. Răspunsul este simplu și este la îndemâna noastră: o alimentație echilibrată bazată pe fructe și legume, precum și mișcare în fiecare zi.

Astăzi, de Ziua Mondială a Inimii, Dr. Corina Zugravu, Conf. Univ., medic primar în igiena alimentației și nutriție, membru în Comitetul Consultativ în Nutriție Herbalife ne sfătuiește să mâncăm legume și fructe indiferent de sezon deoarece sunt lipsite de colesterol și grăsimi saturate, sunt bogate în fitonutrienți activi și conțin multe vitamine și minerale pentru buna funcționare a inimii. „Toate legumele și fructele, fără discriminare, sunt vedetele toamnei, însă aș dori să punem accentul pe ardeii grași și varză, care au o mulțime de nutrienți și foarte puține calorii, dar și pe vinete și bame, care au efect hipocolesterolemiant. Iar dintre fructele de sezon, merele sunt bogate în pectine care scad absorbția colesterolului din tubul digestiv.” Pentru o gustare sănătoasă între mese, Conf. Univ. dr. Corina Zugravu ne recomandă câteva nuci, alune sau migdale, un fruct proaspăt sau fructe uscate.

Nu trebuie să uităm de fibre, care sunt ușor de digerat. De exemplu, principalele fibre naturale din ovăz și orz sunt beta-glucanii. Aceștia se găsesc și sub formă de suplimente, cum ar fi Beta heart® de la Herbalife Nutrition – o băutură nutritivă sub formă de pudră cu aromă de vanilie, care conține ca ingredient principal beta-glucan din ovăz OatWell™. Cu doar 25kcal pe porție, 3g de fibre și 3g de beta-glucani, se prepară foarte ușor, cu apă, suc de fructe sau se poate adăuga în shake-ul preferat. Nu conține zaharuri sau îndulcitori artificiali.

Un studiu clinic realizat de cercetătorii de la  Spitalul Universitar Sant’Orsola-Malpighi din Bologna, Italia a confirmat faptul că beta-glucanii conținuți în ovăz pot reduce nivelul de colesterol* din sânge. Per total, studiul desfășurat utilizând Beta heart® pe o perioadă de 8 săptămâni, a arătat o reducere medie a colesterolului total de 6,5% după patru săptămâni și 9% după opt săptămâni. Prin introducerea în dieta zilnică a unei cantități de 3g de beta-glucani din ovăz, participanții studiului clinic au reușit să-și reducă în medie colesterolul LDL cu 12% după patru săptămâni și 15% după 8 săptămâni de utilizare a produsului Beta heart®. Rezultatele acestui studiu au fost publicate în revista științifică ‘Nutrients’.

Acizii grași Omega 3 ar trebui să facă parte din dieta zilnică a fiecăruia dintre noi pentru a ne păstra inima sănătoasă. Acizii Omega 3 cu lanț mai scurt se găsesc în semințele și uleiul de in și cânepă, în uleiul de rapiță, în semințele de chia, în unele fructe oleaginoase, iar cei cu lanț lung se găsesc în carnea de pește și în microalge. O alegere potrivită, în acest sens este și Herbalifeline® Max, un amestec exclusiv de uleiuri de pește Omega-3 din surse sustenabile, acreditate de Friend of the Sea, care conține doi acizi grași esențiali: EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic), cu beneficii pentru inimă*, vedere** și creier**. EPA și DHA contribuie la funcţia normală a inimii, cât și la menținerea concentrației normale de trigliceride în sânge*** și a tensiunii arteriale normale. Toate ingredientele din Herbalifeline® Max sunt încapsulate într-o capsulă de gel vegetarian.

Produsul Betaheart® poate fi integrat ușor în dietă și ca ingredient în rețete, iar inspirația o poți găsi în Cartea de bucate Herbalife Nutrition care include rețete din 80 de țări din Europa și Africa. Surprinde-i pe cei dragi pregătind un preparat bogat în proteine și grăsimi sănătoase: Bile proteice cu ciocolată & portocale.

Țara de inspirație: Marea Britanie

reteta-bile-proteice-herbalifeIngrediente:

  • 50 g caju
  • 50 g curmale fără sâmburi
  • 25 g semințe de floarea soarelui
  • 25 g fulgi de ovăz
  • 2 linguri de pudră de cacao
  • 75 g unt de nuci
  • coaja rasă fin a unei portocale
  • sucul de la ¼ ‑ ½ portocală
  • ½ porție (13 g) Formula 1 cu aromă de Ciocolată fină
  • porție (7,5 g) Beta heart®

Pune toate ingredientele în blender, folosind mai întâi sucul de la ¼ portocală și amestecă până când nucile și semințele sunt aproape măcinate iar amestecul devine compact. Mai adaugă suc de portocală dacă este necesar ca amestecul să devină mai compact. Rulează amestecul în 12 bile de dimensiunea unei nuci. Depozitează în cutie sau borcan, într-un loc răcoros.

valori-nutritionale-bile-proteice

Beta heart® și Herbalifeline Max nu sunt destinate diagnosticării, tratării, vindecării sau prevenirii niciunei boli.

Produsele sunt disponibile exclusiv prin rețeaua de membri independenți ai companiei. Pentru mai multe informații despre produsele Herbalife Nutrition, contactează un Membru Independent Herbalife Nutrition aici: https://contact.herbalife.ro/.

*Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 250 mg de EPA și DHA

**Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 250 mg de DHA

***Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 2g de EPA și DHA

****Efectul benefic se obține în condițiile unui consum zilnic de 3g de EPA și DHA

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!