Now Reading
Fiecare varsta are seductia ei

Fiecare varsta are seductia ei

Revista Psychologies

Chiar daca este vorba de schimbarea alimentatiei, a gardero­bei, a coafurii sau de recurgerea la ma­sa­je, botox sau bisturiu. Putem cu siguranta sa fim cochete si sa ne iubim pe noi insene cu riduri vizibile dar asumate, mai degraba decat cu un corp si un chip aflate permanent sub control. Totusi, o interventie chirurgicala poate, de ase­menea, sa-ti redea in­cre­de­rea de sine, care va „contamina“ toate aspectele vietii tale. Cu cat te simti mai in acord cu ceea ce esti si ceea ce pari a fi, cu atat traiesti mai confortabil cu propria persoana si cu ceilalti.

„Corpul nostru este in stransa le­ga­tu­ra cu psihicul nostru. Adica emotiile, credintele, valorile, dorin­tele, astep­ta­rile, fricile noastre se vor exprima prin intermediul corpului nostru. Atunci cand psihicul nostru este in armo­nie si experimentam stari de bine, de multumire, de bucurie, de pa­ce, celulele corpului nostru pri­mesc hra­na de care au nevoie, odihna de ca­re au nevoie, relaxarea de care au ne­voie, ceea ce inseamna ca vor im­batrani mai lent. Astfel putem pastra efervescenta tineretii“ – subliniaza psihologul Claudia Jimeno Beltran.

Sa te seduci

Fiecare poate trai aceasta experienta: indiferent de varsta, sunt atragatori cei care te impresioneaza, care degaja energie, bucurie de a trai, pe scurt: chef de viata! si daca, pentru majoritatea dintre noi, imbatranirea este mai degraba respingatoare, acest fapt se datoreaza faptului ca asociem disparitia tineretii cu moartea dorintei. Atat cea pe care o simtim, cat si cea pe care o trezim altora. Societatea noastra asociaza sexua­litatea cu tineretea, dar nu suntem obligati sa ne conformam acestei conceptii superficiale a relatiilor umane.

Prima intrebare pe care trebuie sa ti-o adresezi, cand simti ca imbatra­nesti este „cum as putea sa ma simt sedu­ca­toare?“, si nu „cum as putea sa fiu seducatoare?“. „Seductia poate fi po­ten­tata prin acceptarea de sine pe plan fizic, emotional, social, adica femeia sa fie in armonie cu ea si ceea ce ma­nifesta in exterior“ – sustine psihologul Claudia Jimeno Beltran, completand: „Mul­te femei, pe masura ce im­batranesc – pentru ca refuza conse­cin­tele trecerii timpului, in loc sa ga­seas­ca imbra­caminte, accesorii, cu­vinte, diverse activitati prin care ele sa se sim­ta bine – incearca sa imite ceea ce faceau cu 10-20 de ani inainte sau ajung sa copieze ceea ce fac femeile mai tinere acum. Acest lucru creeaza un decalaj intre ceea ce sunt ele insele si ceea ce arata in exterior. si atunci, scade se­ductia.“

Sa faci dragoste increzandu-te in propriile emotii, sa fii senzuala cu tine insati in viata de zi cu zi, dar si cu partenerul tau – toate acestea dau contur vietii, ii dau stralucire si provoaca dorinta. Numai avand incredere in tine, in forta emotiilor tale, in corpul tau, dezvol­tandu-ti senzualitatea, vei deveni mai libera si seducatoare, mai curioasa si radianta! Pana la urma, este o chestiune de atitudine.

Idei-cheie

–  Nimeni nu scapa de schimbarile fizice: sa te convingi de acest lucru constituie baza obligatorie pentru a face fata cu seninatate schimbarilor.

–  Fatalitatea nu rimeaza cu resemnarea: exista diverse metode pentru a imbatrani armonios.

–  Sa-ti cultivi curiozitatea, senzualitatea si o parere pozitiva asupra propriei persoane sunt cele mai bune solutii pentru a-ti pastra si intari farmecul.

Editare de Dana Musceleanu
Foto: Guliver/Getty Images

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!