Now Reading
Magia culorilor

Magia culorilor

Revista Psychologies

moda, make up


Simti nevoia unei schimbari, dar nu stii in ce culoaresa-ti vopsesti parul? Care sunt tendintele pentru lacurile de unghii? Dar pentru machiaj? Garderoba ta necesita o resuscitare? Atatea semne de intrebare la care acum cu siguranta vei primi raspunsuri satisfacatoare.

Vorbind despre culori este interesanta semnificatia lor pentru noi, care e mesajul. Dominic Virtosu, pictor si colaborator Psychologies, detaliaza: „Exista o legatura foarte stransa intre culorile pe care le alegem, starea ce ne-o confera si un raspuns fiziologic la stimulii cromatici pe care ii asimilam. Atentia acordata culorilor este una ce tine de fericirea spirituala, dar si de armonia senzoriala.

In anotimpul rece, natura isi restrange paleta si devine aproape acromatica (negru este o nonculoare care absoarbe toata lumina, iar albul este nonculoare care reflecta toata lumina). Este sezonul in care culorile «nuantate» se simt cel mai bine. Nuantele de bej devin foarte vizibile, exprima profunzime si puritate. Bejul contine rosu, iar raspunsul somatic la aceasta culoare este asociat cu «caldura». Culorile reci in nuante tipatoare: verde smarald, ultraviolet, albastru royale sunt asociate instinctiv cu o stare de calm, spiritualitate, profunzime.

Este chiar benefic pentru starea de spirit sa privesti pentru un timp indelungat o suprafata mare albastra. Verdele are o conotatie vitala puternica, spre deosebire de albastru care este perceput mai degraba ca fiind astral sau cosmic. Verdele smarald ofera o senzatie de calm «teluric», pamantean. O culoare cu efect rela­xant, atat fizic cat si mental verdele ajuta in tratarea depresiilor, a nervozitatii si anxietatii. De asemenea, verdele smarald este simbol al self-controlului si armoniei. Ultravioletul are o situatie speciala.

Combinatia dintre rosu si albastru contine un sambure de caldura, dar si o puternica parte albastra, de aceea, are un efect de calmare a spiritului si nervilor. Mixul de culori din compozitia sa ii dau o nota de spiritualitate. Spre deosebire de verdele smarald, ultravioletul este mai luminos si are o nota de optimism creativ. Nuantele metalice sunt o categorie aparte. Ele dau o stare de expectativa.“

Carmen Dinca, make-up artist, Avon

„Femeile pot sa revina la bejul clasic”

Carmen Dinca, make-up artist Avon

Care sunt tendintele pentru machiajul de zi, de seara si de club in iarna 2009-2010?
Carmen Dinca: Machiajul de zi ramane un simbol al simplitatii, al naturaletii, cu usoare accente coloristice. Femeile sunt indemnate sa revina la bejul clasic. Acesta denota clasa, lux, printr-o paleta de tonuri care includ culoarea pielii si bejuri roz-pal. Nuantele de pamant isi pastreaza locul de cinste castigat in ultimii ani, in combinatie cu o piele foarte curata si extrem de naturala. Urmele de blush – caisa, roz si maro-roscat – dau tenului o stralucire proaspata, in vreme ce highlighter-ul, aplicat in special pe frunte, obraji si puntea nasului, ofera luminozitate.

Mascara este in continuare nelipsit, unul dintre produsele cosmetice cel mai des utilizate si pe care il gasesti cu siguranta in geanta oricarei femei. Rujurile in nuante de bej sau bej-rozaliu sunt alegerea perfecta pentru zi, cel mai important aspect fiind hidratarea si protejarea buzelor.

Machiajul de seara se concentreaza pe ochii fumurii (smoky eyes) care devin ochii in clar obscur (twilight eyes) – un statement prin folosirea nuantelor inchise, tomnatice. Sclipiciul magic, aplicat controlat pe pleoape, creeaza efecte neobisnuite. Fardurile de pleoapa si tusurile imbraca ochii in ceea ce pare a fi „o noua viziune a fumuriului“. In vreme ce nuantele noptii, marourile ciocolatii, negrul si violetul infrumuseteaza ochii, luciurile si uleiurile de buze creeaza un look rafinat si un aspect ultra modern. In acest sezon exista un singur mod de a colora buzele: in bej sau intr-o paleta de nuante de rosu, pentru o aparitie indrazneata.

Cu arcul lui Cupidon bine accentuat, rujurile creeaza un efect minunat – buze cu adevarat hipnotizante. Machiajul de club este de fapt un machiaj de seara reinterpretat, in care stralucirea este cuvantul cheie. Pentru club sclipiciul ramane actorul principal, fie ca se afla strategic asezat pe pleoape sau pe buze pentru a-i intregi un look glamour.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Pages: 1 2 3 4
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!