Now Reading
Cum să te simți încrezătoare la sală: 7 sfaturi și trucuri

Cum să te simți încrezătoare la sală: 7 sfaturi și trucuri

Revista Psychologies
cum-să-te-simți-încrezătoare-la-sală-7-sfaturi-și-trucuri

Uneori, sala de fitness poate fi un loc intimidant pentru unele persoane. Însă, acest loc este mai mult decât un spațiu pentru antrenamente, este un loc în care oamenii își fac prieteni noi, unde își găsesc motivația de a urma un stil de viață sănătos și unde își recapătă încrederea de sine. Dacă până acum ai privit cu teamă ideea de a merge la sală, iată câteva sfaturi care te-ar putea ajuta să capeți mai multă încredere.

Alege un echipament confortabil

Atunci când mergi la sală este important să te simți confortabil în echipamentul pe care îl porți, pentru că hainele de sport trebuie să îți ofere flexibilitatea de care ai nevoie. Dacă te simți bine cu îmbrăcămintea ta, vei căpăta și mai multă încredere în tine. Însă, înainte de a începe antrenamentele la sală, ar fi ideal să alegi un echipament potrivit pentru tipul de exerciții de care ești interesată. Spre exemplu, în magazinele de specialitate, vei găsi o gamă variată de tricouri sport sau colanți, pentru diferite activități sportive – de la ciclism, până la jogging, yoga sau fitness. De asemenea, dacă îți dorești să mergi la sală alături de fiica ta, poți opta pentru clasele de fitness sau aerobic. Iar pentru ea poți alege pantaloni sport pentru fete de la 4F, dar și un echipament complet pentru tine.

Pregătește-ți un plan de workout

Pentru a te bucura de rezultate vizibile, ai nevoie de un plan de workout. Spre exemplu, într-o zi, poți lucra doar anumite grupe musculare, în timp în ce, în altă zi, poți opta pentru un program de cardio. Încearcă să îți organizezi câte 10 minute pentru diferite tipuri de exerciții. Astfel, timpul va trece mult mai ușor, iar treptat vei ajunge să te simți mult mai încrezătoare în forțele tale. De asemenea, poți schimba zonele de activitate – poți trece de la bicicletă la exerciții la saltea, sau te poți echipa pentru o sesiune de înot în piscină.

Ignoră-i pe cei din jur

Nu încerca să te compari cu cei din jur și nici să concurezi cu altcineva. Fiecare persoană vine la sală cu un anumit motiv, așa că nu trebuie să încerci să ții pasul cu altcineva; trebuie doar să fii tu. Evită să te gândești la kilogramele în plus și concentrează-te asupra exercițiilor care îți oferă o stare de bine. Dacă nu te simți confortabil cu ridicarea greutăților, poți începe cu o sesiune ușoară de jogging sau cu o clasă de fitness, unde antrenorul îți va explica atent cum să lucrezi anumite grupe musculare.

Mergi la sală alături de un prieten

Atunci când mergi la sală alături de o persoană dragă – fie că este vorba despre un prieten, un membru al familiei sau de partener, te simți mult mai relaxată. În plus, beneficiezi de sprijinul unei persoane de încredere care te susține să-ți continui antrenamentul și te face să uiți de privirile celor din jur.

Optează pentru un antrenor personal

Întotdeauna, un antrenor personal te poate ajuta să devii mult mai încrezătoare în forțele proprii. Totodată, sfaturile unui expert îți vor fi de mare ajutor, pentru că astfel vei ști ce fel de exerciții sunt mai potrivite pentru tine. În plus, un antrenor personal te va ajuta să îți atingi targetul și îți va explica atent rolul fiecărui tip de exercițiu, astfel încât să poți face anumite antrenamente și singură, atunci când nu ești la sală.

Mergi la sală în afara orelor aglomerate

Cei mai mulți oameni merg la sală între 5 și 7 pm. Însă, dacă îți dorești să te bucuri de mai multă intimitate, poți opta pentru un alt interval orar, pentru a evita astfel aglomerația. Spre exemplu, poți merge dimineața, de la ora 7, sau în weekenduri, la prânz. 

Înscrie-te la o clasă

Dacă nu ai un partener de mers la sală și nici nu îți dorești un antrenor personal, poți încerca o variantă care îmbină ambele aspecte – înscrie-te într-o clasă de fitness, zumba sau yoga. Majoritatea sălilor oferă clienților clase gratuite, unde poți întâlni oameni noi, cu interese comune, care te pot ajuta să capeți mai multă încredere în tine. În plus, timp de o oră, vei avea alături și un antrenor care va oferi indicații pentru întreaga clasă.

Așadar, mersul la sală ar trebui să fie o activitate care să-ți confere o stare de bine, și fizic, și mental. Nu te stresa în privința celorlalți oameni, setează-ți un plan de antrenament, alege un echipament confortabil și concentrează-te asupra exercițiilor.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top