Now Reading
Cum vrea Dumnezeu

Cum vrea Dumnezeu

Revista Psychologies
Autor: Niccol² Ammaniti
Editura: Humanitas Fiction

Universul copilariei este departe de a fi idilic in romanul lui Niccol² Ammaniti: lumea brutala a adultilor marginali da nastere unor framantari atroce in sufletul fragil al celor mici. Cruzimea observatiei se imbina cu adanca intelegere omeneasca, iar in povestea lui Rino, tatal, si a copilului Cristiano esecul cel mai dureros lasa intotdeauna loc unei raze de speranta.

Cum vrea Dumnezeu, Niccol² Ammaniti, Humanitas Fiction

Universul copilariei este departe de a fi idilic in romanul lui Niccol² Ammaniti: lumea brutala a adultilor marginali da nastere unor framantari atroce in sufletul fragil al celor mici.

Cruzimea observatiei se imbina cu adanca intelegere omeneasca, iar in povestea lui Rino, tatal, si a copilului Cristiano esecul cel mai dureros lasa intotdeauna loc unei raze de speranta.

„O opera de o forta cutremuratoare, de invidiat, in care Ammaniti exploreaza durerea celor exclusi. O carte tornada.“
Le Point

Romanul Cum vrea Dumnezeu a primit in 2007 Premiul Strega iar in 2008 a fost ecranizat in regia lui Gabriele Salvatores.

Niccol² Ammaniti s-a nascut la Roma in 1966.
–  A urmat studii de biologie, dar cand a trebuit sa-si scrie teza de licenta, s-a apucat sa scrie un roman, Branchie, acceptat la un concurs de debut in 1994.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top