CITESTI ACUM
Gabriela Adamesteanu, nominalizata la prestigioasele premii Jean Monnet, in Franta

Gabriela Adamesteanu, nominalizata la prestigioasele premii Jean Monnet, in Franta

Drumul egal al fiecarei zile, Gabriela Adamesteanu, Editura Polirom

Vienne le jour,  Gabriela Adamesteanu, Editions Gallimard

• Gabriela Adamesteanu este nominalizata la premiul „Jean Monnet” pentru literatura europeana pentru romanul Vienne le jour (Drumul egal al fiecarei zile), alaturi de scriitori precum Martin Amis, Jonathan Coe, Javier Marias sau Margaret Mazzantini • Gabriela Adamesteanu este una dintre cele mai traduse scriitoare contemporane.

Vienne le jour, versiunea franceza a romanului Drumul egal al fiecarei zile (Cartea Romaneasca, 1975, Polirom, 2008), de Gabriela Adamesteanu, este nominalizat la premiul „Jean Monnet” pentru literatura europeana.

Drumul egal al fiecarei zile a fost tradus in franceza de Marily Le Nir si a fost publicat de prestigioasa editura franceza Gallimard in anul 2009. Romanul Drumul egal al fiecarei zile a primit premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din Romania si premiul Academiei Romane. A mai fost tradus in 2007 in bulgara (editura Balkani) si va aparea in 2011 in limba germana la Editura Sch¶ffling din Frankfurt, in traducerea lui Georg Aescht. Unele personaje din Drumul egal egal al fiecarei zile se regasesc si in noul roman al Gabrielei Adamesteanu, Provizorat, roman care va fi lansat de Polirom la Bookfest 2010.

Creat in 1995, Premiul „Jean Monnet” pentru literatura recompenseaza un autor european pentru un roman sau un volum de povestiri scris sau tradus in limba franceza. A fost obtinut de scriitori celebri precum J. G. Ballard (2005), Jorge Semprun (2001), Arturo Perez-Reverte (1997) sau Antonio Tabucchi (1995). Anul trecut premiul a fost obtinut de Claudio Magris.

Gabriela Adamesteanu, scriitoare
Gabriela Adamesteanu
 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!