CITESTI ACUM
Creierul si inteligenta emotionala

Creierul si inteligenta emotionala

De ce unii oameni isi revin imediat dupa o situatie neplacuta, iar altii au nevoie de ani intregi sa treaca peste un necaz? De ce unii par sa rezoneze mereu cu cei din jur, in timp ce altii raman insensibili la emotiile celorlalti? De ce exista optimisti incurabili si pesimisti care nu se pot schimba?

Asa cum ne nastem cu un ADN unic, tot astfel fiecare dintre noi are propriul stil emotional, ce are, in conceptia autorilor, sase dimensiuni: atentia, perspectiva, rezilienta, constiinta de sine, sensibilitatea la context si intuitia sociala.

Impreuna, ele determina ceea ce numim inteligenta emotionala, iar combinarea lor in proportii diferite explica de ce fiecare dintre noi raspunde intr-un mod propriu la evenimentele din viata sa.

Dupa 30 de ani de studiu al chimiei creierului, Davidson ne dezvaluie modul in care tiparele noastre cerebrale ne pot schimba viata si ce putem face pentru a ne imbunatati raspunsurile emotionale, folosind in acest scop inclusiv meditatia.

Printr-o analiza aprofundata a legaturii minte–corp, precum si a unor boli precum autismul si depresia, autorii (Richard J. Davidson, Sharon Begley) trec dincolo de psihologie si de neurostiinta si ne invata cum sa atingem starea de bine si sa avem o viata implinita.

O carte indispensabila pentru intelegerea emotiilor noastre!

 

Carte recomandata de Libertatea si editura Litera, pret 14,99 lei, disponibila pe piata incepand cu 29.01.2016.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!