Now Reading
Psihologia și sportul de performanță cu Irina de Hillerin și Răzvan Gabriel Zaharia

Psihologia și sportul de performanță cu Irina de Hillerin și Răzvan Gabriel Zaharia

Simona Nicolaescu

Vă invităm la o incursiune în universul nostru interior, la emisiunea În căutarea stării de bine alături de Simona Nicolaescu, realizator și psihoterapeut și invitații săi, Irina de Hillerin, psiholog sportiv și Răzvan Gabriel Zaharia, psihoterapeut și psiholog sportiv.

În cadrul emisiunii, vom discuta despre:

  • Ce ar trebui să presupună noțiunea de sport în viața unui copil? Ne raportăm strict la orele de educație fizică de la școală sau mai este ceva?
  • Cum le putem insufla copiilor noștri iubirea față de sport dacă noi suntem stilul sedentar, dar știm că este sănătos pentru copil? – Ce înseamnă performanța în sport, de la ce vârstă vorbim despre performanță?
  • Care este profilul părintelui care susține un sportiv care vrea să facă performanță?
  • Care sunt temerile/ credințele limitative ale părinților pentru care nu încurajează copiii să facă sport sau să fie înscriși într-un club?

Irina de Hillerin este consilier școlar la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” și psiholog sportiv la Federația Română de Tir Sportiv. Coach în curs de acreditare ICF. „Îmi plac poveștile oamenilor. Uneori, e suficient să asculți atent, ca în celălalt să se declanșeze reacția (al)chimică necesară transformării sensului poveștii. Alteori, o întrebare țintită poate să deschidă perspective nebănuite, spre creștere.”

Răzvan Gabriel Zaharia dezvoltă programe adaptate pentru familii și organizații sportive, pe care le ajută să susțină copiii așa cum au nevoie, astfel încât să meargă pe calea potrivită în viață. El îmbină formarea multidisciplinară (Psihoterapie – Hipnoză Clinică, Relaxare & Terapie Ericksoniană, Psihologia Muncii & Organizațională, stagii de formare internațională în Psihologia Sportului, Training, Fitness, Nutriție etc.) și experiențele trăite împreună cu mii de oameni, în cei 18 ani de practică profesională. Este membru al Colegiului Psihologilor din România și al altor organizații profesionale importante, cum sunt: Federația Română de Psihoterapie; Asociația Română de Hipnoză Clinică, Relaxare și Terapie Ericksoniană; Asociația pentru Psihologia Sportului; European Network of Young Specialists in Sport Psychology.

Le mulţumim partenerilor noştri OneShot pentru Master Image, XpertBeauty pentru Master Make-up şi Vivre pentru recuzită.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top