Now Reading
10 semne că nu ai încredere în iubitul tau

10 semne că nu ai încredere în iubitul tau

Ai probleme de încredere în cuplu? Acestea nu fac decât să vă distanțeze, iar până la despărțire mai e doar un pas. Iată 10 semne că nu ai încredere în iubitul tau.

Citește și:

5 motive pentru care un bărbat se retrage dintr-o relație de cuplu abia începută

Crezi că știi ce preferințe sexuale are partenerul tău? Mai încearcă…

Când apar problemele de încredere în cuplu, ajungi să petreci tot timpul întrebându-te dacă celălalt îți este infidel, dacă te poți baza pe el, ori dacă este sincer.

Practic, avem nevoie de încredere indiferent de natura relației, fie că este vorba despre o relație romantică, de amiciție sau colegială. Iar lipsa de încredere este motivul principal pentru care încheiem relații.

Mai mult, problema cea mai importantă este aceea că nu poți discuta cu partenerul tău despre ceea ce te preocupă. Iată semnele că nu ai încredere în partener și ce acțiuni îți sabotează relația de cuplu.

 

Îi verifici telefonul

Atunci când nu ai încredere în partener, primul lucru care îți vine în minte este să îi verifici telefonul.

Parcurgi toate site-urile de socializare pe care le frecventează, îi verifici mesajele și apelurile, în căutarea unori „dovezi”. Nu este prea plăcut. Nici pentru tine, nici pentru partener.

 

Nu îi lași spațiul personal

Oricine are nevoie de spațiu personal, indiferent că suntem sau nu într-o relație de cuplu. Iar partenerul tău poate are chef să iasă cu prietenii lui.

Dar ție nu îți place asta. Și nu pentru că nu îți plac prietenii lui neapărat, sau pentru că ai ceva împotriva ieșirilor cu ei, ci pentru că nu îl poți supraveghea. Ține cont de faptul că are nevoie de acest spațiu.

 

Îl urmărești pe social media

Îi urmărești fiecare acțiune pe social media? Îi verifici constant profilul de Facebook și pe cel de Instagram? Apoi ajungeți să vă certați când dă like unei poze sau unui status?

Problemele tale de încredere sunt chiar foarte mari. Iar intimitatea lui aproape inexistentă. Un astfel de comportament nu face decât să îl îndepărteze de tine.

 

Ești prea dependentă de el

Nu ar trebui să alterezi echilibrul sănătos al cuplului datorită așteptărilor tale nerealiste care te determină să devii prea dependentă sau posesivă.

Dacă se întâmplă acest lucru, veți ajunge într-un cerc vicios, în care încrederea vi se va degrada treptat.

 

Acționezi egoist și faci prea multe solicitări

Dacă ai nesiguranțe în legătură cu propria persoană, s-ar putea să fii înclinată să găsești o vină partenerului tău în loc să faci un efort să ți le rezolvi.

Când traversezi o astfel de perioadă devii egoistă și te cerți cu iubitul… aproape din orice.

 

Îi spui mici… minciuni

Chiar dacă petreci timpul cu o prietenă ești înclinată să îi spui fie că ești acasă, fie la muncă. Poate pentru că nu vrei să simți că îi dai raportul, dar, la fel de posibil este să faci asta ca să nu cumva să îți spună că iese și el cu un prieten. Iar asta sună deja a manipulare. Evită astfel de minciuni.

 

Îi urmărești fostele iubite

Ești curioasă să afli mai multe informații despre fostele lui partenere? Le urmărești profilul de pe site-urile de socializare? Cauți detalii pe care iubitul nu ți le-a dat? Oare de ce o faci?

 

Ai o gândire catastrofală

Ai o abordare negativă în privința acțiunilor iubitului tău. Dacă întârzie, deja te gândești că te înșală. Sau dacă este neatent și distant într-o zi. Atât îi trebuie să nu răspundă la telefon sau mesaje…

 

Aduci în discuție fostele lui relații

Când vă certați aduci în discuție fostele lui partenere? Vrei să vezi ce poți citi pe fața lui atunci când aude numele unei foste iubite sau dacă mai există sentimente acolo? Fiecare avem un trecut al nostru personal și, totodată, dreptul la intimitate.

 

Ești geloasă dacă vorbește cu o altă femeie

Devii posesivă? Ți se schimbă brusc dispoziția dacă iubitul tău discută cu o altă femeie, chiar dacă sunt amici?

Este unul dintre motivele pentru care el va realiza că ești nesigură pe tine și pe relația voastră. Iar asta nu este deloc atrăgător…

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top