Now Reading
Ce să faci pentru o mai mare satisfacție sexuală

Ce să faci pentru o mai mare satisfacție sexuală

Unul dintre motoarele importante în cuplu este satisfacția sexuală. Crezi că orgasmul este suficient? Sau numărul partidelor de sex? Greșești…

Citește și:

O de la Orgasm. De ce e atât de plăcut orgasmul? Pentru că seamănă cu spasmul epileptic

O de la Orgasm. Diferențele dintre bărbați și femei la capitolul sex

Pentru menținerea intimității în relațiile noastre amoroase, satisfacția sexuală și fericirea sunt vitale. Dar o viață sexuală satisfăcătoare înseamnă mai mult decât multe partide de sex sau atingerea orgasmului. Există și alte detalii surprinzătoare care ne pot crește satisfacția sexuală.

Tu câți parteneri ai avut?

Se spune că în privința partenerilor sexuali, bărbații au tendința de a supraestima numărul lor, iar femeile îl reduc.

Evident, normele unei societăți care cu greu reușește să țină pasul cu evoluția indivizilor ei, ne determină să păstrăm tiparele învechite… Și totuși, ai putea presupune că o persoană care a avut mai mulți parteneri sexuali a avut și o viață sexuală mai împlinită.

Totuși, în relațiile de lungă durată, în special în privința bărbaților, un trecut sexual mai bogat este deseori asociat cu o satisfacție sexuală mai scăzută.

Trecerea de la un partener la altul poate fi motivată de căutarea unei experiențe sexuale satisfăcătoare sau, mai mulți parteneri cresc așteptările față de o astfel de experiență.

Și totuși, partenerii care sunt în cupluri de durată raportează o satisfacție mai crescută decât cei din relații scurte.

Așadar, satisfacția sexuală crește odată cu relația amoroasă sau… cuplurile în care există o mai mare satisfacție sexuală au șanse mai mari să mențină relații de durată decât cele cu deficit la acest capitol.

 

Satisfacerea sexuală a partenerului

Unii pot crede că satisfacția sexuală este un fenomen individual și, dacă unul dintre parteneri atinge orgasmul, va fi satisfăcut. Cercetările demonstrează contrariul.

Atunci când ne pasă mai mult de satisfacția sexuală a partenerului, ne crește și nouă gradul de satisfacție.

Mai mult, atunci când partenerul este fericit și în afara dormitorului, experimentăm o satisfacție crescută în dormitor.

Toate persoanele incluse în cercetări pe această temă au declarat că pentru a simți satisfacție, plăcerea reciprocă este esențială pentru propria împlinire. Îmbrățișările sau săruturile non-sexuale cresc mulțumirea în această zonă.

 

Nevroza nu este erotică

Există și numeroase cercetări privind legăturile dintre caracteristicile de personalitate ale partenerilor aflați într-un cuplu și satisfacția sexuală. Când ambii parteneri au scoruri scăzute de nevroză, cuplurile declară o mai mare satisfacție.

În mod curios, în cuplurile în care femeia are un grad mai ridicat de deschidere față de bărbat, există o mai mare satisfacție sexuală, deși efectele și corelațiile dintre nevroze au un impact mai puternic decât cele legate de deschidere.

Iar dacă este să luăm în considerare legătura dintre nevroză și stilul de atașament anxios, nici nu e de mirare că un astfel de atașament (precum și cel de tip evitant) va duce la o satisfacție sexuală scăzută.

Astfel de persoane sunt preocupate de teama de respingere și de regulă își neglijează propriile nevoi sexuale concentrându-se pe a oferi plăcere partenerului, iar persoanele care au parteneri cu stil de atașament evitant sunt afectate de distanța emoțională impusă de aceștia.

Evident, persoanele cu stil de atașament securizant experimentează o mai mare satisfacție sexuală în relații.

Foto: 123rf.com

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top