O de la Orgasm. Poligamia şi poliamoria, sau de ce unii au voie și alţii nu…

Avem dreptul la propriile fantezii, așa cum noi decidem ce așteptări avem de la propria viață sexuală. Libertinism? Poligamia și poliamoria, oricât de atrăgător ar suna, nu sunt chiar atât de simple…

Citește și:

O de la Orgasm. Decalogul femeii cu orgasm multiplu

O de la Orgasm. Cum știi că ai un partener egoist în pat

Poligamia nu este acelaşi lucru cu relaţia sexuală cu parteneri multipli

Este important de observat că poligamia sau un bărbat care are mai multe soţii, este destul de diferită faţă de relaţiile sexuale care implică mai mulţi parteneri.

Poligamia este adesea o componentă a unor religii patriarhale (ca cea a mormonilor sau a musulmanilor) şi, în general, bărbaţii cu o bună situaţie financiară negociază căsătoriile cu mai multe femei.

În opoziţie, relaţia cu parteneri multipli (poliamoria) este un stil de viaţă sau o orientare sexuală în afara unui sistem de credinţe impuse.

Deşi multe familii de acest gen sunt iubitoare, mai cunoscută este partea lor negativă, privind căsătoria tinerelor încă din adolescenţă ţinute captive, excluse de la educaţie, împiedicate să lucreze pentru bani şi izolate de societate.

Femeile care fac parte din familii formate din mai mulţi parteneri, sunt, însă, foarte educate, angajate şi deţin controlul asupra propriilor vieţi.

 

Femeile bisexuale

Femeile domină, mai ales în discuţiile online, când vine vorba de bisexualitate și de a avea o relație cu un cuplu.

Totuși, o astfel de femeie bisexuală, detaşată, care doreşte să se alăture unui cuplu stabil şi să devină sclava lor în timpul actului sexual şi bona acestora pe timpul zilei, este considerată un inorog.

Este etichetată drept un inorog, deoarece este atât de rar întâlnită, încât devine mitică. Pe un blog recent, autorul şi editorul, Eve Rickert, adept al acestui tip de relaţie, a subliniat că, de obicei, se aşteaptă din partea unei astfel de famei să ofere cuplului tot ce are nevoie, conformându-se regulilor lor.

Asta înseamnă respectarea primatul lor relaţional, dreptul la replică doar la ordinul lor, oferirea de servicii sexuale în condiţiile impuse de cuplu… minunat, nu?

Iar dacă până aici era clară forma de sclavie, descrierea merge mai departe cu precizarea că această femeie nu are dreptul la alți parteneri.

Este evident că aşteptările de acest gen pun femeile în total dezavantaj şi este unul dintre primele motivele pentru care atât de mulţi vânători de inorogi nu reuşesc să găsească o femeie care să se potrivească rolului limitator şi alienant.

Nu de alta, dar o persoană care să devină un bun comun al unui cuplu, fără drepturi la viață personală sună destul de patologic.

 

Politica unui singur penis

Pe lângă munca emoţională depusă, „politica unui singur penis” este unul dintre cele mai teribile exemple cu privire la relaţiile sexiste care implică parteneri multipli.

Rezumând, există aproape întotdeauna un bărbat heterosexual cu multiple partenere care instituie această „politică” şi le interzice altor bărbaţi să intervină în relaţie.

O astfel de interdicţie poate fi explicită fie prin reguli care le restricţionează întreţinerea de relaţii intime cu alţi bărbaţi, ori impusă prin tentative geloase care le pun piedici în încercarea de a găsi alți bărbați.

Evident, este o atitudine extrem de sexistă şi jignitoare la adresa femeilor din (cel puţin) două motive. În primul rând, îi permite bărbatului să aibă partenere multiple, dar impune femeilor să accepte această alegere. Asta așa, dacă ți se părea tragic că partenerul tău a avut o aventură de-o noapte acum trei ani…

În al doilea rând, presupune că relaţiile femeilor între ele sunt „sigure” prin faptul că ele nu vor ameninţa relaţia cu bărbatul.

Această atitudine nu numai că degradează valoarea, intensitatea şi seriozitatea relaţiilor dintre femei, ci şi glorifică „penisul magic” ca sursă a tuturor satisfacţiilor sexuale. O fi un vis devenit realitate? Mai e cazul să întrebăm pentru cine?

 

Sunt și femei care vor astfel de relații

Chiar dacă unele relaţii multiple sunt în mod evident inegale pentru femei, majoritatea dintre ele se bazează pe egalitatea de gen şi se străduiesc să obţină acest lucru.

În ciuda concepţiilor populare că bărbaţii conduc relaţii multiple, multe femei iniţiază şi vânează astfel de relaţii în funcţie de dorinţele lor.

Aceste femei resping stereotipurile sociale care au catalogat dorinţa sexuală a femeilor drept periculoasă şi nenaturală, şi, în schimb îmbrăţişează dorinţa lor sexuală puternică şi exprimă ceea ce îşi doresc.

Unele femei bisexuale s-au declarat mai încrezătoare în ele însele şi în privinţa propriilor dorinţe şi limite, decât atunci când erau monogame.

Altele susţin că se simt pentru prima dată atrase de alte femei, fără să le mai considere o concurenţă sau o sursă potenţială de judecată sau degradare. Oricum ar da-o, numai beneficii reies…

Foto: shutterstock.com

loading...
Comentează și tu
Recomandări
De ce nu ar trebui să ne dorim copii cuminţi
De ce nu ar trebui să ne dorim copii cuminţi

Ca părinți spunem deseori că avem sau că ne dorim copii cuminți. Dar ce înseamnă și ce spune acest lucru despre noi și așteptările pe care le avem de la copiii noștri? Sfaturi de la psihologul Daniela Stanciu.

Citeste
Bărbații sunt mereu dornici să facă sex? Mit și adevăr despre dorința sexuală masculină
Bărbații sunt mereu dornici să facă sex? Mit și adevăr despre dorința sexuală masculină

Crezi că dorința sexuală a bărbaților nu are niciodată fluctuații? Ei sunt și trebuie să fie mereu pregătiți pentru sex? Iată cum sunt afectați bărbații de așteptările pe care le avem de la ei.

Citeste
10 semne că nu ai încredere în iubitul tau
10 semne că nu ai încredere în iubitul tau

Ai probleme de încredere în cuplu? Acestea nu fac decât să vă distanțeze, iar până la despărțire mai e doar un pas. Iată 10 semne că nu ai încredere în iubitul tau.

Citeste
Inteligența emoțională reduce lupta pentru putere în cuplu
Inteligența emoțională reduce lupta pentru putere în cuplu

Conform unui studiu pe termen lung a 130 cupluri, s-a descoperit faptul că bărbații care le permit soțiilor să îi influențeze, au căsătorii mai fericite, iar riscul de a divorța este mai mic. Când un bărbat nu dorește să împartă puterea, există o șansă de 81% ca o căsătorie să ajungă la colaps.

Citeste
6 categorii de bărbați predispuși la infidelitate
6 categorii de bărbați predispuși la infidelitate

Nu există (încă) un portret robot al bărbatului infidel. Poate este mai bine așa. Totuși, numeroase cercetări au căutat un set de trăsături care predispun bărbații la infidelitate. Iată 6 dintre ele.

Citeste
Adevărat și fals despre relațiile bazate pe sex
Adevărat și fals despre relațiile bazate pe sex

Sexul reprezintă unul dintre cele mai intense momente pe care le trăiești în relația de cuplu, aduce cu sine emoții, dorință și plăcere. Dar oare relațiile bazate pe sex au un viitor?

Citeste