De ce nu ar trebui să îți pese de gura lumii…

Cu toții știm cât de mult rău ne poate face bârfa. Mai ales dacă suntem ținta ei. Gura lumii nu o să tacă, dar putem învăța să o ignorăm…

Citește și:

6 lucruri pe care să nu le accepți la un partener oricât de îndrăgostită ai fi

5 probleme feminine văzute cu umor

Dacă sunt frumoasă, clar sunt o ușuratică. Alfel, nu le iese socoteala

Primul iubit l-am avut la 15 ani. Era cu doi ani mai mare și frecventa liceul pe care îl vizam și eu. M-am îndrăgostit de el pentru că era foarte calm și răbdător.

…Atât de răbdător încât în patru ani de relație nu am făcut sex. Sună SF, nu? Și totuși, deși era iubitul meu, eu nu m-am simțit pregătită să îmi încep viața sexuală. Nu atunci.

Evident, m-a înșelat, și era de așteptat. Dar am continuat relația cu el. Socoteala mea suna așa: este primul iubit și nu aveam de gând să mă căsătoresc curând.

În plus, voiam să fac facultatea în alt oraș, deci oricum ne-am fi despărțit. În consecință, am de gând să mă culc cu toți băieții cu care ies? Răspunsul meu a fost nu.

Bine, cu mintea de acum, realizez prin ce a trecut bietul băiat… dar a fost cu consimțământul părților. În schimb, evident tot liceul știa că „eu mă culc cu ăla”. Și, cumva, eticheta asta de emancipată sexual s-a lipit de mine.

Eram considerată frumoasă, aveam priză la băieți, când mă despărțeam de prietenul meu (care mă înșela ocazional) ieșeam cu alți băieți… chiar dacă apoi ne împăcam.

Pentru mine, ieșitul cu băieți însemna să mergem la o pizza, la film sau, într-un dezmăț suprem, la „discotecă”. Pentru toți ceilalți… că îmi explorez acest „viciu” de a mă culca cu toți.

Multă vreme m-a complexat acest lucru. Multă vreme m-au durut bârfele auzite sau coatele pe care și le dădeau unele fete când mă vedeau pe holuri.

Am plâns, am spus că e nedrept și abia am așteptat să scap de liceu.

În facultate, discuțiile despre sex erau la ordinea zilei. Iar eu, neavând ce să împărtășesc celorlalți (nici dacă aveam nu cred că făceam din asta subiect de discuție) am aflat că „mă dau interesantă” tăcând.

Aveam o prietenă mai apropiată care abia după doi ani m-a crezut că nu mă culcasem cu nimeni. Pentru restul, am adoptat altă strategie: „Da, normal că o fac. Când și cu cine am chef. Dar cred că putem discuta și altceva…”

Prima dată am făcut sex la 23 de ani. Pentru că atunci a fost timing-ul meu. Și nu îmi pare rău.

Primul iubit a devenit soțul meu și mă bucur că s-a întâmplat așa. Pentru că, indiferent ce se așteaptă sau spune lumea despre mine, mi-am văzut de treabă. Am învățat să nu îmi pese ce comentează. Și nici de ce.

Magda, 34 ani

Foto: shutterstock.com

 

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Prima iubire: Fiica mea are 15 ani și este îndrăgostită. Eu am 45 și sunt panicată
Prima iubire: Fiica mea are 15 ani și este îndrăgostită. Eu am 45 și sunt panicată

Realizez cât de importantă este prima iubire și îmi doresc ca fiica mea să aibă o experiență frumoasă. Asta nu înseamnă că nu sunt panicată…

Citeste
Ce (n-)am înțeles eu despre cum să fii mai atrăgătoare
Ce (n-)am înțeles eu despre cum să fii mai atrăgătoare

Cu toate ne dorim să fim mai atrăgătoare. Nu avem fantezii cu crescut pisici… Dar după toate sfaturile citite, eu nu am înțeles mare lucru.

Citeste
Detest să fiu întrebată ce am primit cadou...
Detest să fiu întrebată ce am primit cadou…

Înțeleg curiozitățile oamenilor și obiceiul de a face schimb de trivialități. Totuși, uneori, să fii întrebată ce ai primit cadou este un motiv de stres.

Citeste
Sfaturile prietenilor, oricât de bine intenționate, rămân mereu... opiniile altora despre viața ta
Sfaturile prietenilor, oricât de bine intenționate, rămân mereu… opiniile altora despre viața ta

Tu cât asculți sfaturile prietenilor tăi? Eu uneori am greșit ascultându-le, alteori am fost surprinsă cum nu-și urmează nici chiar ei propriile sfaturi…

Citeste
Singură în pragul sărbătorilor? 3 sfaturi pentru a evita depresia
Singură în pragul sărbătorilor? 3 sfaturi pentru a evita depresia

În perioada sărbătorilor depresia ne poate da târcoale dacă suntem singure. Eu am reușit să o combat și să nu îmi evit prietenii cuplați…

Citeste
Desene animate: cum controlăm mesajele care ajung la copii
Desene animate: cum controlăm mesajele care ajung la copii

Nu putem interzice copilului să se uite la desene animate. Dar cum le alegem? Cum verificăm desenele urmărite? Iată strategiile mămicilor.

Citeste