Now Reading
De ce esti pretentioasa

De ce esti pretentioasa

Revista Psychologies

Cand esti single, daca cei din jur deja te-au gratulat cu complimente precum „chioara nu esti, schioapa nici atat, atunci de ce?” probabil mai devreme sau mai tarziu singuratatea ta va fi catalogata drept cautata cu lumanarea. De ce? Pentru ca esti prea pretentioasa. Iar in aceasta categorie a pretentiilor, exista clasificarea „asa da/asa nu”. Iata cum ar suna ea:

 

Asa da: Ti-e dor de o conversatie simpla, calda, deschisa, sincera si mai ales pe lungimea ta de unda. Din acest motiv nu reusesti sa te lasi atrasa de mesaje trunchiate stilistic de trendurile care ne invata sa folosim cuvinte lasand deoparte litere nenecesare.

Asa cum nu poti mima entuziasm cand discutia este paralela cu tine, interesele tale (fie ele si pur conversationale) sau stilul tau de abordare. Rezultatul? O fi tipul simpatic, dar chiar nu gasesti nimic comun cu el. Eticheta: esti pretentioasa. Pe buna dreptate.

 

Asa nu: lipsa lui de extaz in cadrul unei conversatii in care colectiile din revistele de moda sunt preocuparea ta principala. Alaturi de succesul pe care il ai printre barbati.

Si evident semi-reusitele profesionale. Daca nu-l placi pentru ca habar nu are cine e Balenciaga si ce carte a scris el, esti pretentioasa. Complet aiurea.

 

Asa da: nu exista atractie fizica. Ah, cat de superficial. Ce superficiala esti cand intelectul lui sclipitor si umorul sunt ingrediente esentiale dar nu suficiente. Vrei sa il vrei si asta poate suna a pretentie.

Justa, de altfel. Se poate sa intalnim oameni minunati cu care petrecem timp de calitate si care ne raman prieteni. Nu pentru ca suntem fitoase ci pentru ca si sexul este un ingredient important.

 

Asa nu: nu este cel mai realizat, cel mai inteligent, cel mai frumos. Sau, cel putin, asta remarci in cercul lui de prieteni, unde exista si altii cu o aura de atractivitate mai mare decat a lui.

Uiti sa vezi omul si, precum maimutele, privirea iti este atrasa de sclipici. Esti pretentioasa nerealist. In cele din urma iti vei aminti cu dor de tipul sincer care nu incerca sa epateze prin rolul de supererou.

 

Asa da: nu poti sa intri intr-o relatie pentru a fi in rand cu lumea. Poate nu este momentul sau cu siguranta nu este persoana potrivita. Momentele apar si in functie de persoana.

Iar daca nu simti ca poti uita de rutina ta de single girl cu drag sau, ocazional, sa schimbi nisipul pisicii pentru ca te gandesti la el, he is not the one. Si este in regula. Cand va aparea, iti vei da seama ca nu ai fost pretentioasa ci doar nu il cunosteai…

 

Asa nu: cand cauti sa fie un asset. Cand nu iesi cu barbati decat dupa ce le-ai vazut CV-ul, profilul de LinkedIn endorsat si pozele facute in sala de sport. Pentru ca iti cauti pe cineva care sa dea bine. Pentru ca faci mofturi aiurea si nu esti pretentioasa ci superficiala.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top