Now Reading
Cum știi că ești cu persoana potrivită?

Cum știi că ești cu persoana potrivită?

cristina-andreea-stan
cum-știi-că-ești-cu-persoana-potrivită

Într-o relație, atunci când lucrurile sunt clare, sunt clare: fie partenerul este tot ce ai visat, fie este doar o chestiune de timp până când relația se va termina. Dar există situații în care nu este atât de limpede: ai zile în care ți se pare că ai câștigat premiul cel mare și altele în care ai vrea să fii la mii de kilometri de partener. În acest caz, vă recomand câteva aspecte asupra cărora să reflectați, pentru a dobândi mai multă claritate.

Ești cu persoana potrivită atunci când nu simți nevoia să o schimbi, când îți place și o accepți așa cum este.

Una din cele mai frecvente situații pe care le-am văzut în activitatea mea profesională este faptul că multe persoane încep o relație cu așteptarea ca partenerul să se schimbe.

Dacă el, de exemplu, ți-a spus că nu vrea căsătorie sau copii, iar pentru tine acesta este un criteriu fundamental, nu are rost să începi o relație sperând că îl vei convinge tu, prin iubirea ta, să facă ceea ce el ți-a spus din start că nu dorește.

Se poate întâmpla să își schimbe opțiunile, orice este posibil, însă vor fi mai degrabă excepții. De aceea, este recomandat să începi o relație bazându-te pe realitate, pe cum este partenerul acum și aici și nu bazându-te pe ce potențial ți se pare că are.

Evident, și reciproca este valabilă: partenerul potrivit nu va dori să te schimbe, nici nu îți pune condiții pentru a putea fi împreună.

Ești cu persoana potrivită dacă aveți proiecte de viață compatibile.

Pentru a te scuti de suferință și dezamăgiri ulterioare, analizează dacă proiectul de viață și valorile tale se potrivesc cu ale partenerului și dacă puteți construi ceva pe termen lung.

Chiar dacă anumite aspecte se pot negocia, e important să nu existe diferențe în teme importante – felul în care vedem viața, cum gestionăm finanțele etc. Aspecte practice care, însă, pot genera discuții (constante) și pot eroda, ușor, dar sigur, relația.

Nu căuta o clonă, însă nici nu alege pe principiul polilor opuși, pentru că acest lucru este valabil doar în fizică. În relații, contrariile se atrag doar din rană emoțională. Cu cât sunteți mai compatibili, cu atât relația va fi mai armonioasă.

Citește articolul integral în ediția de iunie a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top