Now Reading
Încredere în sine sau auto-sabotaj?

Încredere în sine sau auto-sabotaj?

mihai_curelea
încredere-în-sine-sau-auto-sabotaj

Ai un scop, un obiectiv, un vis – cum îl transformi în realitate? Prima schimbare mentală pe care trebuie să o faci este să decizi că vei reuși. Este acel moment decisiv care te duce până la jumătatea drumului. Încrederea în sine este elementul esențial care îi separă pe cei care reușesc de cei care nu o fac. Este ceea ce te ajută să continui să te străduiești pentru ceea ce îți dorești, atunci când alții au renunțat de mult.

Încredere în sine sau auto-sabotaj, convingerile noastre determină tipul de viață pe care îl experimentăm, motiv pentru care este esențial să descoperim acele convingeri inconștiente care ne țin pe loc și apoi să le actualizăm înainte de a încerca orice altceva. Fără să înlocuim  convingerile limitative cu altele care ne ajută să avansăm către obiectivul nostru, toată gândirea pozitivă din lume nu ne va fi de nici un folos.

Dar mai întâi să clarificăm ce sunt, de fapt, convingerile. Cum se formează și cum ne afectează? Le schimbăm de-a lungul timpului sau ele ne schimbă pe noi? În ce și în cine avem încredere?

Convingerile sunt predicțiile noastre personale – și ne place să facem predicții, avem nevoie de asta. Creierul nostru este propriul ghicitor personal și compune cea mai bună poveste posibilă din experiența pe care i-o oferim. Evident că, oferindu-i o experiență limitată – va veni cu povești limitate.

Citește articolul integral în ediția de iunie a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top