CITESTI ACUM
Mituri si statistici in materie de sex

Mituri si statistici in materie de sex

Revista Psychologies

Iata cateva cifre statistice care infirma sau confirma ceea ce credeam despre sex.

 

E adevarat ca sexul mai frecvent duce la o fericire mai mare?

Nu. Noi studii din 2015 spun ca sexul mai frecvent nu duce obligatoriu la o fericire conjugala crescuta. Mai importante sunt comunicarea, rezolvarea problemelor, conexiunea emotionala. 58% dintre cei chestionati spun ca, desi relatia lor conjugala e nefericita, isi gasesc, in continuare, partenerul atragator.

Rezulta ca nu exista o corelatie clara:  mai mult sex = mai multa fericire. O data pe saptamana este media cu care se multumesc cei casatoriti (si spun ca au o relatie buna).

Tandretea fizica creste satisfactia in relatie, motiv pentru care imbratisarile sunt foarte importante. Poate ca suna surprinzator, dar barbatilor le place mai mult decat femeilor (si le face bine) tandretea.

Un sfat pentru barbati? Daca vreti mai multa disponibilitate sexuala din partea sotiei, e bine sa o ajutati la treburile casnice. Cei care fac asta, se lauda cu mai multa actiune… in pat! Si satisfactia generala a relatiei este mai mare.

 

Conexiune emotionala si trasaturi atractive

96 % dintre oameni cred ca sexul e mai placut cand exista o conexiune emotionala.

Mai multa intimitate nu inseamna neaparat sex. Saruturi, imbratisari, biletele de amor, o cina numai intre voi doi si o plimbare romantica, iata ceea ce duce la cresterea intimitatii.

Femeile par sa aiba o atractie speciala pentru… barbatii sobri (chiar putin tristi). Cei veseli nu au parte de acelasi farmec. Cumva, sobrietatea este asociata cu seriozitatea, iar de aici potentialul unei relatii de durata. Ajuta, de asemenea, daca esti barbat, sa ai o barbie puternica. Ah, si muschi lucrati, desigur…

La capitolul „alte beneficii” putem aminti faptul ca gratie estrogenului produs in timpul actului sexual, parul femeilor este mai sanatos si mai frumos.

Totodata, in timpul unei partide de sex de 30 de minute se ard 200 de calorii, iar femeile satisfacute sexual se declara mai fericite. Dintre „neajunsuri”, unul ar fi ca este mai dificil sa minti pe cineva daca te atrage sexual.

Majoritatea barbatilor crede ca are un penis prea mic. 85% din femei nu au nicio problema cu dimensiunile partenerului. O femeie are de doua ori mai multe terminatii nervoase in clitoris decat are un barbat in penis.

 

Diferite varste si practici

17 ani: varsta la care adolescentii spun ca au prima experienta sexuala (mai tarziu decat acum cateva decenii). 75% dintre femei spun ca s-ar culca cu un singur barbat toata viata.

Cuplurile in varsta care fac sex se declara mai fericite decat cele care au renuntat la aceasta distractie.

85% dintre barbati au orgasm de fiecare data cand fac sex… in timp ce doar 32% din femei au orgasm cand fac sex… Acest lucru inseamna ca umai una din patru  femei au orgasm in timpul sexului cu un partener (mai des, cand se masturbeaza).

In pofida a ceea ce se arata in filme, cei casatoriti fac sex mai des  decat cei necasatoriti… Pentru cei cu  varste cuprinse intre 25 si 59 de ani, cuplurile fac sex de doua-trei ori pe saptamana. Mai putin de 5% din cei singuri au parte de asa ceva.

Femeile spun ca au avut parte de cel mai grozav sex in jurul varstei de 26 de ani. Barbatii – in jurul varstei de 32 de ani. Cei mai activi europeni in pat sunt grecii, urmati de croati.

70% dintre barbatii aflati intr-o relatie au orgasm cu partenera. Femeile doar in procent de 29% spun ca au orgasm cu partenerii lor. Totodata 94% dintre barbati se masturbeaza.  Doar 80% dintre femei recunosc, si ele, fapta.

 

Foto: shutterstock.com

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!