Now Reading
7 lucruri de bifat înainte de a se naște bebelușul

7 lucruri de bifat înainte de a se naște bebelușul

Revista Psychologies
7-lucruri-de-bifat-înainte-de-a-se-naște-bebelușul

Parcă ieri țineai în mână testul cu două linii roz și te gândeai că mai este atât de mult până să-ți strângi la piept bebelușul. Ce vei face cu tot acest timp, îți spuneai atunci. Parcă n-ai răbdare, parcă trece timpul prea greu, 9 luni e atât de mult. În scurt timp vei ajunge la concluzia că nu e mult deloc, că lunile trec mai repede decât te-ai fi gândit. Prea repede pentru câte lucruri ți-ai propus să faci.

Bineînțeles că imediat ce afli vestea cea bună, te interesezi de cel mai bun medic, te hotărăști unde și cum vei naște, până când vei merge la birou, ce nume va purta copilul, cine îi va fi naș, cum ajungi la spital și alte decizii importante.

Ai auzit și tu, desigur, povești despre cum odată ce bebelușul se va naște, timpul se va contracta și nu vei avea timp de nimic. De fapt, însărcinată fiind, ai primit de atâtea ori sfatul: „Bucură-te acum, odihnește-te, relaxează-te, că după ce se naște bebelușul….” încât cu testul de sarcină într-o mână și cu pixul în cealaltă te-ai apucat de lista cu „to do-uri, acum când ai timp, că după ce se naște…”

Stabilești întâlnirile care nu suportă amânare, poate un drum la primărie, radierea unei ipoteci, semnarea unui contract. Te asiguri că nu ai nicio carie, iar după întâlnirea cu dentistul, te duci și la medicul generalist, acum dacă tot ai atât de mult timp liber.

Acum că știi că ești sănătoasă și te simți chiar energică, te apuci să organizezi spațiul pentru sosirea bebelușului. Sau să reorganizezi casa, să eliberezi spațiul, să reconfigurezi camerele. Faci curat în sertare, scapi de surplus, faci loc pentru noile achiziții. O casă organizată îți va aduce o stare de bine, de liniște, de calm. Să știi și cu ochii închiși unde sunt scutecele, body-ul crem ori loțiunea de corp va fi extrem de util.

Te uiți la serialele pe care le tot amâni de ani de zile, citești cărți, vorbești la telefon cu prietenele, ieși la brunch, ba chiar și la dans dacă te simți în stare.

Ai grijă de tine, mănânci echilibrat, te hidratezi corespunzător.

Și între timp, ai ajuns în trimestrul 3. Când a trecut timpul, nici nu știi. Ai ajuns aproape la finalul liste de lucruri de făcut înainte să se nască bebelușul.

A mai rămas lista cu obiecte pentru bebeluș. Să știi că bebelușul nu va avea nevoie de foarte multe lucruri. Scutece, șervețele umede, câteva body-uri, salopete, prosoape, poate o masă pentru înfășat, loțiune de corp și o cădiță mică pentru baie. Nu cumpăra prea multe lucruri, oricât de colorate și frumoase te întâmpină pe rafturi.

În afară de hrană și somn, bebelușul nu va face prea multe alte lucruri în primele luni. Și aici voiam să ajungem, la hrană, pentru că știm cât de provocator va fi acest subiect. Există, cu siguranță, mame care trec ușor prin experiența alăptării, dar pentru majoritatea startul este dificil.

Iar cum timpul se contractă parcă odată cu sosirea bebelușului, îți va fi extrem de util să bifezi, înainte de nașterea lui, și pompa de sân. Să nu-l trimiți în creierii nopții pe săracul tată să colinde farmaciile, în prima seară cu bebe acasă, cum tot ai auzit mărturii și povești, desigur.

Și cum primele zile de „părințeală” vin cu suficiente necunoscute, acest lucru nu trebuie să facă parte dintre ele. Astfel, ar trebui să afli înainte de acele zile că pompele de sân pot fi manuale sau electrice. Cele electrice pot fi simple și duble. Pompele de sân duble reduc la jumătate timpul alocat extragerii laptelui, așa că dacă ai gemeni sau pur și simplu vrei eficiență maximă, atunci cu siguranță aici trebuie să te uiți. Pompele de sân electrice au o funcție de stimulare a lactației, multiple niveluri de reglaj, astfel încât să nu simți disconfort, dimensiuni diferite pentru cupele de sân și multe altele. Pentru că pompa va fi folosită în contact cu pielea, e important ca cea pe o alegi să fie omologată drept dispozitiv medical. Acest lucru te asigură că a fost testată pentru folosire pe corpul uman, că plasticul este BPA free și bifează multe alte caracteristici de sănătate.

Iar atunci când te hotărăști asupra unui model trebuie să iei în considerare pe lângă funcțiile și reglajele pompei, piesele de schimb, chiar și service-ul. Sună complicat? Nu trebuie să fie.

Pentru a veni în întâmpinarea mamelor care alăptează, Spectra Baby Romania a pregătit un grafic cu ajutorul căruia mamele pot afla ce model de pompă de sân le va fi utilă, răspunzând la câteva întrebări. Așadar poți analiza în tihnă avantajele și dezavantajele fiecărui model, pentru ca primele luni alături de bebeluș să fie mi-nu-na-te!

cum alegi pompa de san

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top