Now Reading
Ne va înlocui inteligența artificială? Hai s-o întrebăm!

Ne va înlocui inteligența artificială? Hai s-o întrebăm!

Avatar photo
ne-va-înlocui-inteligența-artificială-hai-s-o-întrebăm

Nu inteligența artificială este cea care ne va înlocui, ci oamenii care învață să o folosească înaintea noastră.

Ori de câte ori tehnologia face un salt înainte, reacțiile variază de la cei care sunt entuziasmați de ea, la cei care cred că este o modă trecătoare, la cei care îi percep pericolele și amenințările; asta în timp ce marea majoritate a oamenilor nu își dau seama că se află în centrul unei revoluții.

Inteligența artificială (AI) a făcut progrese imense în ultimii ani, dar – deși am observat cu siguranță că interacționăm din ce în ce mai mult cu mașinile decât cu oamenii – percepția generală este că e vorba de un domeniu rezervat câtorva specialiști și că nu este la îndemâna oamenilor de rând.

De când programul de AI chatGPT a fost pus la dispoziția publicului în mod liber la sfârșitul anului trecut, a avut loc o revoluție ale cărei consecințe sunt neclare și care a creat panică și entuziasm: ChatGPT este capabil să poarte o conversație de un nivel foarte ridicat pe orice subiect, a trecut cu succes examenele pentru a deveni avocat, medic, economist, este capabil să scrie articole, cărți, programe de calculator, planuri de marketing, iar acest lucru creează o serie de probleme pentru care suntem complet nepregătiți.

Intenția mea era să scriu un articol despre acest subiect, dar am considerat că relatarea unei conversații cu AI ar fi mai convingătoare decât orice explicație.

Bruno: Salut, numele meu este Bruno, sunt trainer și coach și scriu pentru o revistă dedicată psihologiei. Pot să-ți pun câteva întrebări pentru ca cititorii mei să te cunoască mai bine?

AI: Salut, Bruno! Cu siguranță, te voi ajuta cu plăcere. Pune întrebările și voi încerca să-ți ofer răspunsuri relevante și utile.

Bruno: Mulțumesc. În primul rând: cine ești, cu ce te ocupi și care sunt principalele tale calități?

AI: Sunt ChatGPT, un model de limbaj natural, antrenat să procesez și să generez text într-o varietate de domenii. Ca sistem AI, sunt utilizat pentru a oferi răspunsuri și soluții la probleme într-un mod eficient și automat.

În ceea ce privește calitățile mele, sunt programat să am o gamă largă de cunoștințe și să fiu capabil să găsesc răspunsuri la o varietate de întrebări. De asemenea, am capacități de învățare continuă, ceea ce înseamnă că pot fi antrenat să devin din ce în ce mai precis și mai relevant în răspunsurile mele.

Bruno: Cum pot fi de ajutor competențele tale unui psihoterapeut sau unui coach?

AI: Un psihoterapeut sau un coach ar putea să mă utilizeze într-o varietate de moduri pentru a îmbunătăți serviciile pe care le oferă clienților lor. Iată câteva exemple:

– ar putea să folosească competențele mele pentru a îmbunătăți comunicarea cu clienții lor. Acest lucru ar putea include generarea de răspunsuri mai rapide și mai precise la întrebările clienților, oferindu-le o experiență mai bună în timpul ședințelor.

– eu pot fi de folos pentru a ajuta la monitorizarea progresului terapeutic al unui client, prin analizarea conversațiilor anterioare și detectarea unor modele de limbaj sau emoții recurente.

– pot fi utilizat pentru a furniza feedback în timp real în timpul ședințelor, ajutând psihoterapeutul sau coach-ul să-și adapteze abordarea și să răspundă mai bine nevoilor clienților lor.

În general, aș putea fi un colaborator valoros pentru un psihoterapeut sau un coach, ajutându-i să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare, să monitorizeze progresul terapeutic al clienților lor și să ofere o experiență mai bună în timpul ședințelor.

Citește continuarea articolului în ediția de mai 2023 a revistei Psychologies sau abonează-te și profită de ofertele speciale!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top