Now Reading
Cum să scapi singură de singurătate

Cum să scapi singură de singurătate

Să îți găsești partenerul potrivit poate fi o treabă dificilă, dar să nu suferi de singurătate este ceva ce poți face tu. Singură.

Citește și:

Sfaturi ca sa scapi de sentimentul de singuratate

Cum poti depasi teama de singuratate

Eu eram numită „serial dater” de către prietene. Mereu o relație nouă, mereu îndrăgostită, mereu în căutarea a ceva… ce clar nu am găsit.

Ultima mea despărțire a fost chiar dureroasă, iar din ea mi-am revenit mai greu. Nu a mai mers principiul „cui pe cui se scoate”.

Am rămas singură o perioadă și mi-am propus să încerc să fiu doar eu cu mine. Să mă vindec. Să îmi dau seama ce vreau. Să mă cunosc mai bine. Apoi, m-am transformat treptat în cine sunt azi.

Nu pentru că am căutat să rămân single, ci pentru că nu mai caut cu frenezie un bărbat care „să mă completeze” sau care „să umple un gol”. Și cu siguranță nu mai acord șanse oricui.

De când nu mai sunt într-o relație (respectiv, aproape 5 ani) am redescoperit că îmi place să citesc și am devorat literatură de toate genurile.

Am învățat mai multe pentru că m-am dus de la cursuri de dans, la cele de coafură (o pasiune mai veche), la cele de tehnoredactare (o altă pasiune) și am făcut mult sport.

Și nu îmi umplu timpul pentru că nu am ce face. Din contră! Fac fix tot ce îmi doresc să fac. Pentru că lipsa unei relații nu înseamnă singurătate.

Pentru că te conectezi mai bine la tine atunci când nu te zbați să scapi de timpul petrecut singură. Atunci când nu ți se pare înfiorător să fii doar tu cu tine… Pentru că sincer, dacă ție ți se pare așa, chiar crezi că va fi cineva în extaz să te aibă alături?

Am călătorit, am avansat la serviciu, iar azi sunt director de marketing într-o companie importantă.

Mi-am luat o pisică pentru că am vrut să o sperii definitiv pe mama cu celibatul meu… branduit. Glumesc, îmi iubesc pisica, de aceea am luat-o! Desigur, și pe mama o iubesc.

Am o mulțime de prieteni din toate mediile. Cunosc artiști, pentru că am vizitat vernisaje și am fost la piese de teatru și concerte. Prietenii de la dans sunt complet diferiți de cei cu care am învățat tehnoredactare, dar sunt grozavi cu toții.

Pentru mine, totul se reduce la ceea ce îmi doresc cu adevărat. Vreau să iubesc și să fiu iubită? Firește! Ies să cunosc bărbați? Normal! Ies la întâlniri? Oho…

Dar nu accept orice de dragul de a fi într-o relație. Iar până voi găsi un bărbat care mi se potrivește (și căruia mă potrivesc, desigur) nu văd de ce să îmi plâng de milă.

Cred, pe scurt, că singurătatea aceasta mi se potrivește. Cred că este momentul să o trăiesc.

Dacă voi trece prin viață fără un partener „etern” nu e nicio pagubă. Pentru că mi-am trăit viața pe care am vrut-o.

Și dacă voi găsi un partener, iar relația nu va dura, voi ști să revin, mereu, la mine și să nu mă simt pierdută. Iar dacă voi găsi bărbatul potrivit… atunci chiar am noroc în viața asta!

Irina M.

Foto: 123rf.com

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!