Now Reading
ROSBK-campionatul de motociclism – startul din martie

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

ROSBK-campionatul de motociclism – startul din martie

Campionatul 2015 in motociclismul viteza debuteaza la Serres in Grecia in perioada 26-29 martie, odata cu prima etapa din Dunlop Romanian Superbike.  Etapele de la Serres au adunat la start in decursul timpului peste 500 motociclisti.

Clasele care fac parte din campionatul 2015 sunt SuperBike 1000, SuperSport 600 si Rookies 100 si 600, in functie de experienta competitionala si de capacitatea motocicletei. La Serres vor avea loc si alte curse, cum ar fi Hobby Cup, Ducati Cup si o cursa destinata sportivilor cu motociclete care au capacitate mai mica, pana la 400 cmc.

In aceasta competitie privata participa cei mai buni piloti de motociclism viteza, dar pot participa la clasele destinate debutantilor si motociclisti fara experienta competitonala. In primele zile ale etapei se vor organiza cursuri de initiere in pilotaj pe circuit, coordonate de piloti cu experienta.

La clasa Rookies600, Clubul ASL pune la bataie un contract pe 2 ani si o motocicleta nou nouta Suzuki GSXR 600 castigatorului clasei cu conditia sa participe la toate etapele si sa fie de nationalitate romana.

Circuitul de la Serres este cel mai bun circuit pentru initierea in pilotajul sportiv, datorita configuratiei usor de parcurs, dar si costurilor reduse de participare.

Pentru clasele Rookies 600 si Rookies 1000 etapa a doua va fi in Romania. Noul circuit MOTORPARK ROMANIA a gazduit in perioada 3-5 octombrie 2014, inpremiera nationala, ultima etapa din sezon a competitiei Dunlop Romanian Superbike.

Pentru prima data in istoria motorsportului romanesc, participantii unei curse au putut beneficia de conditii similare cu cele de pe alte circuite consacrate din Europa. Siguranta pilotilor si a spectatorilor sunt principala grija a constructorilor circuitului dar si a noastra ca organizatori.

Linia dreapta masoara 900m si permite atingerea unor viteze de aproape 300km/h. Daca o defectiune tehnica sau o eroare de pilotaj s-ar produce pe drumurile publice la o asemenea viteza, urmarile ar fi dramatice.

Pe circuit datorita distantei de degajare de 200m si a zonei de pietris, situatia de mai sus ar avea ca urmari, in cele mai multe din cazuri, doar cateva zgarieturi.

Circuitul va avea o importanta foarte mare la scaderea numarului de accidente grave datorate vitezei pe drumurile publice, atata timp cat adrenalina impatimitilor de viteza se va descarca intr-un mediu organizat.

Circuitul MOTORPARK se afla la 55 km de Bucuresti, langa comuna Adancata. Cu toate ca a trebuit sa se deplaseze o distanta nu foarte mica, in 2014 au fost prezenti aproximativ 5000 spectatori.

Campionul curent este Catalin Cazacu, In 2013 si 2014 a castigat titlul in competitia roSBK 1000 superbike in fata pilotului Ionut Mistode. Pe locurile urmatoare s-au clasat Cosmin Costescu, Iosif Ureche, Zoltan Zsigmond, Razvan Ponoran.

Pe circuitul MotorPark Romania de la Adancata vor fi programate primele antrenamente oficiale in perioada 14-15 martie, decshise publicului, precum si doua etape la care vor participa clasele SuperBike si SuperSport, in 28-30 august si 2-4 oct.

 

La etape, programul va include pe langa cursele din campionat si alte atractii pentru public :

-intreceri de drag racing intre masini special pregatite si vedetele competitiei, intre motociclisti stradali si piloti din competitie.

-petrecerea timpului in zona adresata publicului, comercializarea de produse tip specifice competiilor motorizate, teams merchandise.

-parada de motociclete Harely Davidson, concerte in aer liber.

Abonează-te la newsletter!

Abonează-te la newsletter!

Primește săptămânal resurse prin intermediul e-mail-ului!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top