Now Reading
Premonitiile-intre mit si realitate

Premonitiile-intre mit si realitate

Am avut si eu niste vise premonitorii… Si chiar as indrazni sa le numesc asa. Haideti sa va povestesc si sa imi spuneti parerea voastra. Ma gandesc ca poate m-a influientat ce mi-a spus mama cand eram mai mica sau poate ca, pur si simplu, eu eram cea care trebuia sa poarte povara asta; ca nu e usor deloc. Este vorba despre fratele meu: ca va avea o cumpana grea cand va fi mai mare. I-a spus ghicitoarea ca va scapa, dar mama nu stia daca i-a spus-o pentru ca nu avea voie sa spuna altceva sau pentru ca asa va fi.
……………………………..
Peste aproximativ 3 luni, il visez pe fratele meu. Statea pe sipcile care erau puse deasupra mormantului ei. M-am speriat tare, ii spuneam sa plece de acolo, iar el nimic. Se uita la mine si radea, era vesel si fara teama. La mai putin de un an, a murit.
………………………………..
Nu am asistat la inmormantare, priveghi. Nu stiu mai nimic si nici nu vreau sa stiu, ca imi provoaca o durere prea mare. Pentru mine Adrian este undeva, in alta parte, unde nu pot sa iau legatura cu el, dar el traieste…….

Intrebare pusa de: CARMEN, 25

Raspunsul psihologului:

Se pare ca in familia dv. ar exista o predispozitie genetica pentru aceasta boala tragica si ar fi in acest sens de verificat din 6 in 6 luni, prin analize, evolutia dv. sau a urmasilor din familia dv. De asemenea, cred ca latura mistica ce va insoteste de ceva timp ar putea fi „explicata” si prin faptul ca fata de aceste tragice evenimente vi s-a creat o teama, o teama inconstienta fata de care, intr-un fel mistic, incercati sa „va aparati”, sa faceti fata intr-un mod acceptabil de catre mintea dv. acestei temeri. Probabil ca in familia dv. aceste explicatii mai mistice au gasit suport si sprijin, iar apelul la ele sa fie foarte usor si facil.

Va recomand sa mergeti si sa discutati cu un psiholog pentru a vedea in ce fel se leaga toate aceste evenimente, care sunt coincidentele si in ce fel acest „mecanism” mistic va ajuta sau va incurca in viata dv. actuala..

View Comment (1)
  • Am o intrebare: de mic am vise care se adeveresc uneori, exact ce vad in vis se intampla si in realitate sau mi s-a mai intamplat sa vad persoane pe strada cunoscute cu 5-10 secunde inainte sa le intalnesc, sau sa apara in fata mea de doua ori, si sa nu credeti ca am ceva la cap :)) Eram cu niste prieteni in tramvai si spun uite pe cutarica pe care nu il mai vazusem de 4-5 ani. Prietenii care erau cu mine au spus ca nu e nimeni, dar dupa cinci secunde a trecut prin fata noastra si au ramas cam muti… Ideea este ca nu am stat prea concentrat pe vise si pe chestii de genul asta, intreb doar din curiozitate daca exista vreo explicatie pentru lucrurile astea care le vad sau le visez si dupa un timp se intampla…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top