Now Reading
Bucătăriile rustice sunt atemporale și din nou în preferințele designerilor

Bucătăriile rustice sunt atemporale și din nou în preferințele designerilor

Revista Psychologies
bucătăriile-rustice-sunt-atemporale-și-din-nou-în-preferințele-designerilor

Deși n-ai zice, bucătăriile rustice, revin în trend, fiind preferate ca stil de amenajare interioară de tot mai mulți proprietari de case și apartamente. 

Stilul rustic, deși atemporal a fost detronat o perioadă de stilurile moderne însă frumusețea acestuia nu a pălit. Iar sentimentul de „acasă” pe care ți-l oferă acest stil, este unul cu care, oricine ar vrea să se întâlnească. 

Așadar, stilul rustic, dar cu elemente moderne poate deveni noul stil al bucătăriei tale, fie că acum o construiești, fie că vrei să schimbi stilul vechi. 

Inclusiv în casele moderne, în apartamente mai mici sau mai spațioase, stilul rustic se va potrivi perfect, datoriă elementelor sale clasice. Iar, în a crea un astfel de design, ai opțiuni nenumărate de culori, texturi și forme. 

Totuși, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont, pentru a realiza cea mai frumoasă versiune a acestui stil. Iată care sunt acestea.

Alege o paletă de culori variată

Dacă în trecut stilul rustic se referea doar la culoarea lemnului, maro, bej și poate roșu, acum te poți juca cu nuanțele. Spre exemplu, nuanțele moi de salvie sau măslininiu, se va potrivi perfect cu podele de lemn și cu blaturi din marmură. 

Rozul prăfuit va completa perfect mahonul închis iar albastrul se va potrivi foarte bine cu bejul. 

Adaugă modele și inserții

Nu are cum să nu îți fugă mintea la inserții, modele, flori sau imprimeuri fermecătoare, atunci când vorbim despre stilul rustic. 

Brâurile cu imprimeuri, ce se purtau o dată, au revenit sub o formă impresionant de frumoasă, în trend și îți aduc nu doar un design excelent, dar și o stare de bine, de calm, de frumusețe. 

Chiar dacă piesele de mobilier au un aspect de nou, de modern, poți aduce acest aer cu ajutorul imprimeurilor, florilor și modelelor de la scaune, faianță sau perdele. Dacă vrei ca lucrurile să fie și mai ușoare, orientează-te către huse de scaune de pe PatulMeu.ro care vor aduce, exact acel accent pe care îl cauți. 

Pune totul într-o dezordine fermecătoare

Felul cum erau lucrurile așezate, în grabă mai demult, face parte din farmecul acestui stil. Aici nu vorbim despre perfecțiune, lucruri așezate într-o ordine uimitoare, ci mai degrabă despre lucruri la vedere, rafturi, și farfurii frumoase, puse ca la expoziție. 

Poate că nu vei expune seturi întregi de farfurii sau căni, pe care le vei folosi,  însă te poți orienta către acele decoruri, în stil rustic, ce vor aduce acea notă de dezordine fermecătoare. 

Crează-ți un colț de relaxare

În casele rustice, patul, se afla de cele mai multe ori, chiar în bucătărie. Acum, cu siguranță nu mai facem asta, însă, îți poți crea un loc pentru relaxare, unde să îți savurezi cafeaua, departe de masa de bucătărie sau scaunul prea rigid. 

Imaginează-ți un colț cu fotolii confortabile și o măsuță de cafea, cu o vază cu flori, chiar lângă fereastra, ce dă în grădină. Oricât de mult ai iubi modernul, nu ai cum să nu te îndrăgostești de un astfel de moment. Oferă-ți ție, un moment de acest fel, măcar o dată pe săptămână, dacă nu mai des. 

Stilul rustic este despre reconectare cu natura, cu iubirea, cu relaxarea. 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!