Now Reading
4 secrete ale antreprenorilor de succes. Cum îți păstrezi angajații fericiți

4 secrete ale antreprenorilor de succes. Cum îți păstrezi angajații fericiți

Angajații cei mai performanți trebuie răsplătiți, chiar și atunci când bugetele sunt limitate. Cum poți face însă acest lucru?

O companie, mai ales dacă este la început de drum și nu dispune de suficiente resurse financiare pentru măriri de salarii, își poate răsplăti angajații folosind metode dintre cele mai creative.

Studiile arată că angajații satisfăcuți de locul de muncă sunt în general mai productivi, mai implicați în ceea ce fac și mult mai loiali companiei.

Iată ce spun oamenii de afaceri și managerii de Resurse Umane despre ce strategii poți pune în aplicare atunci când vrei să-i răsplătești pe cei mai performanți dintre angajații tăi, însă nu ai fonduri suficiente pentru o mărire de salariu.

  • Fii transparent

„Feedbackul și cultivarea abilității de a-ți înțelege angajații sunt foarte importante“, spune Laura Grieco, director de HR și administrativ al companiei Parkmobile.

Transparența este și ea foarte importantă. Împărtășește cu angajații tăi din experiența pe care ai acumulat-o, dar și care sunt strategiile în situații de criză. Identifică punctele slabe din interiorul companiei sau departamentele cu probleme, comunică-le angajaților care sunt acestea, dar și care este planul conducerii pentru remedierea situației. Și, mai ales, ascultă întotdeauna problemele angajaților. Comunicarea și deschiderea față de oamenii care lucrează pentru tine sunt foarte importante.

  • Oferă mai multe zile de vacanță

„Răsplătește-i pe care mai buni dintre angajații tăi cu zile suplimentare de vacanță“, spune Stacia Pache, fondator și CEO al itBrandz. Pentru că sunt performanți, acești angajați își vor îndeplini la timp toate sarcinile și se vor bucura și de timpul liber în plus pe care l-ai oferit.

  • Investește în fericirea angajaților

David Ballard, director executiv al companiei American Psychological Association și cel însărcinat să se ocupe de excelența organizațională, este de părere că în climatul actual de business nu mai este suficient să te bazezi doar pe beneficii atunci când vrei să rămâi competitiv și să îți păstrezi și forța de muncă.

Angajatorii de top investesc timp și resurse în crearea unui mediu în care oamenii să se simtă conectați la firma pentru care lucrează și în care să-și construiască o viață profesională care să îi mulțumească și să îi facă fericiți.

  • Răsplătește-ți angajații și recunoaște-le meritele. Oferă beneficii creative

Atingerea unor obiective și recunoașterea meritelor din partea angajatorilor sunt lucrurile care îi motivează cel mai mult pe angajați. Răsplătește-i pe cei care știu cum și când să-și asume riscuri sau pe cei care își dau tot interesul ca o prezentare să iasă perfect, de exemplu. Poți face asta printr-o cină la un restaurant de lux, printr-o zi liberă, prin bilete la concerte etc.

 

Însă atunci când bugetul o permite, oferă și măriri de salariu celor mai performanți dintre oamenii care lucrează pentru tine.

„Companiile vor trebui să aloce resurse suplimentare pentru menținerea unui nivel salarial mulțumitor pentru angajat, dar totuși competitiv pentru bugetele alocate“, este de părere Liviu Tudor, președintele și fondatorul Genesis Property. Și asta pentru că în 2018, găsirea forței de muncă calificate la un preț competitiv va fi mai grea decât în 2017, mai ales ținând cont de toate schimbările legislative din ultima perioadă, scrie capital.ro.

Tu ce strategii aplici pentru a te asigura că angajații tăi sunt fericiți și mulțumiți la locul de muncă?

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!