Now Reading
Flori si zambete la centrul de varstnici Speranta in intampinarea Floriilor, alaturi de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

Flori si zambete la centrul de varstnici Speranta in intampinarea Floriilor, alaturi de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

Revista Psychologies

In preajma Sarbatorii Floriilor, la centrul Speranta din Bucuresti, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a organizat un atelier floral dedicat varstnicilor, cu participarea artistei Margareta Paslaru si a tinerilor voluntari din proiectul Niciodata Singur.

Incarcati cu flori, cosulete si multa voie buna, voluntarii impreuna cu Margareta Paslaru, sub indrumarea designerului floral Oana Lamba, au dorit sa aduca mireasma Floriilor celor 26 doamne si domni din camin. Pe parcursul activitatii, varstnicii au depanat amintiri si s-au bucurat de compania si prietenia voluntarilor Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei (FPMR).

Persoanele gazduite la Centrul Speranta al DGASPC sectorul 2 sunt vizitate periodic de catre voluntarii Fundatiei, din partea proiectului Niciodata Singur, pentru activitati de socializare si ateliere creative menite sa ii stimuleze fizic si mental si sa le readuca starea de bine varstnicilor. Intalnirea dintre generatii este mereu un prilej de bucurie, aducand zambet si facand-i pe prietenii ajunsi la varsta senectutii sa uite pentru cateva momente de povara singuratatii.

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei deruleaza in prezent o campanie de strangere de fonduri in beneficiul varstnicilor in risc de izolare si afectati de singuratate. Donatiile de 2 Euro prin SMS la numarul 8834 vizeaza extinderea programul Niciodata Singur in cat mai multe comunitati din Romania, pentru a oferit sprijin moral, practic si material batranilor singuri.

Mesajul campaniei este „Doneaza 2 euro prin SMS la 8834! Impreuna aducem lumina in casa si sufletul batranilor nostri!

Campania de strangere de fonduri prin SMS se desfasoara cu sprijinul Europa FM.

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este una dintre putine organizatii non-guvernamentale care deruleaza programe sociale dedicate varstnicilor, avand in grija sute de batrani singuri, greu deplasabili, cu dificultati materiale in Bucuresti, Ilfov si Braila.

In Romania, numarul persoanelor cu varsta peste 65 de ani afectate de singuratate se ridica la peste 640.000. Cele mai afectate sunt femeile. Un procent de 30% dintre cele cu varsta peste 75 de ani recunosc faptul ca se confrunta cu singuratatea, conform studiului FPMR.

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a sprijinit, in decursul timpului, mii de varstnici sa lupte cu saracia si cu bolile. Prin intermediul programului Niciodata Singur, Fundatia doreste sa îmbunatateasca conditiile de viata ale persoanelor cu varsta peste 65 de ani aflate în risc de izolare sociala, singuratate si saracie prin stimularea solidaritatii intergenerationale si mobilizarea comunitatii.

Peste 11.000 de ore au fost petrecute, in anul 2013, de voluntarii Fundatiei, in compania varstnicilor, in centre si la domiciliul acestora.

Aflati mai multe despre cum va puteti implica: http://www.fpmr.ro/niciodatasingur-sms/

Multumim pentru sprijin atelierului Olla Floral ART / https://ro-ro.facebook.com/OllaFloralArt

 

 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!