Now Reading
Struț cu salvie și salată de ciuperci pleurotus

Struț cu salvie și salată de ciuperci pleurotus

Revista Psychologies
struț-cu-salvie-și-salată-de-ciuperci-pleurotus

Castelul Bethlen-Haller este un loc de basm în care spunem zi de zi povestea vinului și a terroir-ului unic al Podgoriei Târnare. Grija pentru un stil de viață sănătos și pentru susținerea comunității locale stă la baza implementării conceptului from farm to table în restaurantul nostru. Împreună cu echipa de bucătari, grădinari, fermieri și producători locali, ne propunem să oferim cele mai bune preparate culinare inspirate din bucătăria tradițională transilvăneană, dar și din gastronomia internațională.

Vinurile Jidvei sunt o companie excelentă pentru fiecare dintre preparatele imaginate și realizate cu măiestrie de chef Daniela Drăguț. Din dorința de a surprinde mereu cu gusturi deosebite, chef Daniela Drăguț experimentează tehnici noi de preparare pentru a reda cât mai curat și coerent specificul local, dar și pentru a integra într-un mod firesc elemente contemporane și ingrediente exotice.

Puteți savura aceste preparate delicioase împreună cu cei dragi chiar în confortul propriei case pentru a vă bucura de o vară plină de vin și gust.

Ingrediente:

  • carne de struț (o bucată de mușchi, aprox. 1kg)
  • 100g unt
  • 10 căței usturoi deshidratat
  • salvie
  • sare și piper
  • 200ml vin roze
  • 300g ciuperci pleurotus
  • reducție de afine (câteva linguri)

Preparare:

Usturoiul deshidratat, obținut printr-un proces tehnologic mai deosebit, se rehidratează pentru câteva zile în vin. Îl mixăm cu puțină zeamă și îl asezonăm cu sare și ulei de măsline. Ungem carnea de struț cu această cremă și apoi presărăm piper proaspăt măcinat.

Într-o tigaie încinsă se pune o bucată de unt la topit, iar după aceea se adaugă carnea. Se pun câteva frunze de salvie pentru a se aromatiza untul și carnea. Se ține la foc mediu pentru aproximativ cinci minute pe fiecare parte, în funcție de grosimea bucății de carne. Se stinge cu jumătate de pahar cu vin, după care se mai lasă pe foc puțin timp cât să se evapore alcoolul. Carnea se feliază cât este fierbinte, se pune din nou în tigaie cu puțin unt și se mai gătește câte un minut pe fiecare parte.

Ciupercile pleurotus se curăță și se taie fâșii. Se macerează pentru câteva minute cu piper, sare, ulei de măsline și reducție de afine.

Este indicat să servim carnea cât mai fierbinte, alături de salată verde și ciupercile macerate.

Recomandarea somelierului Constantin Drăgan

Ana Chardonnay te întâmpină cu o textură onctuoasă, generoasă și te poartă discret printre flori de iasomie și grădini de mere verzi. Datorită armoniei subtile a aromelor sale, cu un accent gingaș de crustă de pâine proaspăt scoasă din cuptor și un ușor gust de lemn, Ana Chardonnay este un vin plin de grație și prospețime.

Conținut realizat în parteneriat cu Jidvei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top