CITESTI ACUM
Varujan Vosganian a lansat site-ul www.carteasoaptelor.ro

Varujan Vosganian a lansat site-ul www.carteasoaptelor.ro

Romanul „Cartea soaptelor” de Varujan Vosganian, aparut in colectia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom si declarat Cartea anului 2009 de catre revista Romania literara si Fundatia Anonimul, are acum site.

www.carteasoaptelor.ro

Pe www.carteasoaptelor.ro se gasesc toate informatiile referitoare la roman: prezentarea cartii, album foto cu personaje, recenzii si interviuri, fotografii de la lansarile de carte de pina acum.

Cititorii pot intra in legatura cu autorul si isi pot comanda cartea online. Sint informati, de asemenea, in legatura cu toate evenimentele – decernari de premii, sesiuni de autografe etc – la care sint asteptati cu drag.

www.carteasoaptelor.ro este un site interactiv, unde cititorii sint invitati sa isi spuna parerea referitoare la marturiile armenilor despre genocid, marturii care vor fi publicate in curind.

El libro de los susurros, traducerea in spaniola
La numai trei luni de la aparitia romanului, editura Pre-Textos (Valencia, Spania) a achizitionat drepturile de publicare a acestuia in limba spaniola. Varianta in limba spaniola a romanului, El libro de los susurros, va aparea cel mai tirziu la inceputul anului 2011.

Premiul „Mihail Sadoveanu” al revistei Viata Romaneasca, pe anul 2009
Juriul format din membrii redactiei Viata romaneasca a decis ca Premiul Mihail Sadoveanu pentru Proza, pe 2009 sa fie acordat romanului Cartea soaptelor de Varujan Vosganian. Festivitatea de premiere va avea loc joi, 14 ianuarie, ora 14.00, la Sala Oglinzilor, Uniunea Scriitorilor din Romania. Presedinte juriu: Nicolae Prelipceanu, redactor-sef; Director proiect premii: Marian Draghici, redactor-sef adjunct.

Varujan Vosganian, www.carteasoaptelor.ro

Generalul Dro, personaj central, mitic al cartii. Absent fizic, dar prezent in constiinta comuna a armenilor.
Pagini din albumul impresionant ce poate fi rasfoit pe
www.carteasoaptelor.ro

Scurta descriere
Istoria convoaielor interminabile de surghiuniti in Cercurile Mortii, in desertul Deir-ez-Zor, istoria genocidului din 1915 impotriva armenilor, istoria armenilor care au luat drumul exilului isi afla in paginile din Cartea soaptelor de Varujan Vosganian o ilustrare cu adevarat ravasitoare.

Cartea soaptelor incepe intr-un registru pitoresc, pe o straduta armeneasca din Focsaniul anilor ’50 ai secolului trecut, printre aburii cafelei proaspat prajite si miresmele din camara bunicii Armenuhi, printre bucoavnele si fotografiile bunicului Garabet.

„Batrinii armeni ai copilariei” lui Varujan Vosganian nu au de istorisit intimplari delectabile, ci fapte de-a dreptul nelinistitoare. Povestind, ei incearca sa se despovareze de o trauma – a lor si a predecesorilor.

Primele date din aceasta scurta biografie se regasesc chiar in Cartea soaptelor. Varujan Vosganian s-a nascut la Craiova, la 25 iulie 1958. Copilaria si adolescenta si le-a petrecut la Focsani. A absolvit Liceul „Alexandru Ioan Cuza” din Focsani, apoi Facultatea de Comert a Academiei de Studii Economice si Facultatea de Matematica a Universitatii Bucuresti. Este presedintele Uniunii Armenilor din Romania si vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor. Este senator de Iasi si intre decembrie 2006 si decembrie 2008 a fost ministru al Economiei si al Finantelor. Lucrarile sale includ trei volume de poezie – Samanul albastru (1994), Ochiul cel alb al reginei (2001), Iisus cu o mie de brate (2005) –, precum si volumul de nuvele Statuia comandorului (1994), pentru care a primit Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!