Now Reading
Radu Beligan – 95 de ani de viata si 75 de ani de cariera

Radu Beligan – 95 de ani de viata si 75 de ani de cariera

Revista Psychologies

Ziua de 14 decembrie este o zi unica a teatrului si culturii romanesti: reprezinta aniversarea actorului Radu Beligan – 95 de ani de viata si 75 de ani de cariera, ani petrecuti pe “sfanta scandura a teatrului”, asa cum spunea un alt mare actor. In aceeasi idee in care tot ce a facut acest maestru pentru teatrul romanesc, se va lansa un album de fotografie aniversar, un tip de album ce inca nu a mai fost editat in Romania.

 

Albumul dedicat marelui actor contine fotografii realizate de-a lungul anilor de tanarul cineast fotograf Cristian Radu Nema, absolvent al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” Bucuresti, si actual doctorand in cadrul aceleiasi instutii.

Albumul se intituleaza “Un Mare Actor Roman – RADU BELIGAN – prin ochii lui Cristian Radu Nema”, si fiind editie aniversara, este tiparit in 1.000 de exemplare numerotate destinat atat colectionarilor, cat si iubitorilor de teatru si film, dar mai ales celor ce il admira pe Mesterul Beligan, asa cum il numeste prietenul sau de o viata, Marin Moraru. Tot el este cel care semneaza prefata acestei carti.

Albumul contine imagini din cele mai importante aparitii ale actorului, de la Teatrul National, Opera Nationala, Muzeul National de Arta, Casa Capsa, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, Ateneul Roman etc. Ipostazele in care este prezentat actorul sunt alaturi de personalitatile care au avut sansa sa ii fie alaturi de-a lungul carierei: Gheorghe Dinica, Florin Piersic, Marin Moraru, Victor Rebengiuc, Ion Caramitru, Manuela Cernat, Mariana Nicolescu si multi altii.

 

O dubla avampremiera a lansarii va avea loc exact in data de 14 decembrie, dupa cum urmeaza :

– intre orele 10:00-16:00 in cadrul “Ziua usilor deschise la Teatrul National”, unde Marin Moraru va vorbi despre marele actor

– seara, cu ocazia avampremierei spectacolului “Lectia de violoncel”, avandu-l in rol principal pe Radu Beligan, la Teatrul Metropolis

 

 

 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!