Now Reading
Liniștea vine din natură

Liniștea vine din natură

clementina-anghelache-2023
liniștea-vine-întotdeauna-din-natură

Mulți oameni suferă din cauza stresului și anxietății și se confruntă cu simptome precum: nervozitate, agitație, tensiune, palpitații și dureri în piept. Natura vine în ajutorul nostru cu remedii uitate, dar care sunt atent studiate de specialiști în naturopatie și puse în forme acționabile pentru omul contemporan. Reconectarea la natură potențează capacitatea naturală a organismului uman de a se vindeca.

Recunoaște stresul: simptome emoționale și fizice ale stresului

Stresul este perceput fizic de corp, dar și emoțional și este bine să recunoaștem aceste simptome.

Emoțional putem simți neliniște, agitație, nervozitate, teamă sau chiar stări depresive. Fizic, stresul se manifestă ca senzație de nod în gât, palpitații, lipsă de aer, stare de vomă, dureri abdominale culminând cu atacuri de panică. Aceste stări sunt, de fapt, tulburări neurovegetative și sunt cauzate de suprasolicitarea fizică și psihică.

Indiferent că stresul este fizic sau emoțional, cauzat de încărcări prea mari de task-uri la job, lipsă de somn sau etape emoționale deosebite, în periodele cu acumulare mare de stres este firesc să căutăm remedii.

Remedii naturale de combatere a stresului

Înainte de a apela la remediile medicamentoase, putem încerca o gamă variată de remedii naturale: tehnici de meditație, tehnici de relaxare, aromoterapie, ceaiuri de plante sau suplimente naturale, acestea fiind metode la îndemână care pot fi experimentate.

Exercițiile fizice, la sală sau în aer liber, sunt modalități bune de a „arde” stările anxioase, cunoscut fiind faptul că în timpul mișcării se eliberează serotonina, hormonul fericirii.

Meditația ne ajută să încetinim ritmul gândurilor și astfel stresul și anxietatea sunt mai ușor de gestionat. Alături de meditație, tehnicile de relaxare ajută la detensionarea mușchilor având efect calmant, relaxant.

Aromoterapia folosește efectul calmant al plantelor, transformat în uleiuri volatile care inhalate inhibă stresul sau anxietatea. În funcție de preferințele personale și de ce anume funcționează pentru tine, natura pune la dispoziție un număr impresionant de plante care te pot ajuta.

Ceaiurile de plante sunt alt remediu la care multe persoane apelează. Efectul asupra corpului este imediat, iar în timp consumul de ceaiuri de plante duce la reducerea anxietății.

Suplimentele alimentare sub formă de capsule pot fi, de asemenea, un adjuvant în tratamentul stresului.

Natura ne oferă o oază de liniște, în atât de multe forme. Și din natură, vine și gama Distonoplant de la Fares care ne redă starea de liniște și reduce stările tensionate prin produse ce conțin doar plante de calitate superioară, prelucrate cu grijă după tehnologii proprii ce asigură menținerea principiilor active.

Distonoplant: Aliatul natural în vremuri de neliniște

Pentru regăsirea stării de calm în condiții de stres, Distonoplant – Aliatul natural în vremuri de neliniște, ne oferă produse 100% naturale: capsule pentru orice moment al zilei, ceai pe care îl poți savura în timpul ritualului tău de meditaţie şi uleiul esențial pentru aromoterapie la purtător (sub formă de roll-on).

Distonoplant capsule este un remediu cu eficiență clinică dovedită în peste 95% dintre cazuri în tulburările neurovegetative însoțite de stări anxioase, depresive, stres, agitație, dar și în tulburări digestive sau cardiovasculare funcționale cu substrat nervos. Produsul are la bază 3 plante: vinariță, schinduf și șerlai. Nu provoacă somnolență și poate fi utilizat pe termen lung fără a produce dependență.

Uleiul Distonoplant este varianta practică de aromoterapie – sub formă de roll-on, pe care îl poți purta în geantă. Uleiul poate fi aplicat la încheietura mâinii și inhalat sau îți poți masa ușor tâmplele. Formula complexă Distonoplant (N156) conține 9 uleiuri esențiale obținute din plante medicinale, folosite tradițional pentru reducerea stărilor de agitație: Cistus, lavandă, bergamot, lemongrass, șerlai, tămâie, vetiver, cedru de Virginia și mușețel roman.

Ceaiul Distonoplant, la pungă sau plic, este un ceai cu efect antistres ce conține plante româneşti folosite în mod tradițional pentru menținerea calmului în condiții de stres: roiniță, passiflora, flori de lavandă, busuioc, frunze de lemon verbena, seminţe de schinduf.

Plantele medicinale acționează curativ, dar și preventiv deoarece au capacitatea de a schimba metabolismul. Ele ar trebui să fie prima noastră alegere ca adjuvanți ai stării de bine, înainte să apelăm la medicamente.

Din 1929, Fares oferă românilor remedii naturiste de calitate, valorificând stiința veche a utilizării plantelor pentru sănătate cu tehnologia modernă, riguros aplicată pentru a crea produse ce pot fi folosite cu încredere.

Fares este un brand tradițional, dar empatic, cu o imagine caldă, apropiată, este considerat specialistul unui stil de viață sănătos adaptat zilelor noastre. Fares înseamnă încredere că faci alegerea cea mai bună, sigură, fiind lider pe piața ceaiurilor și a remediilor din plante medicinale.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top