Now Reading
Ton cu sos de tomate si paprika

Ton cu sos de tomate si paprika

Revista Psychologies

Tonul da tonul. Sosul da tonalitatea. Iata un meniu care merita „udat“ cu vin alb sec.

Ingrediente:

4 bucati de ton (de aproximativ 180 g fiecare)
800 g cartofi
ulei de masline
3 ardei grasi rosii
2 varfuri de cutit de chilli
3 linguri de ulei de masline
150 ml suc de ton din conserva
sucul de la doua lamai
frunze de rozmarin
sare, piper, dupa gust

Preparare:

Se curata bucatile de ton, se stropesc cu suc de lamaie si se lasa la marinat.

Separat, se opa­resc rosiile, se curata de coaja si se taie cubulete.

Ardeii se curata si se taie in bucati de un centi­me­­tru.

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie de teflon si se pun legumele, precum si sucul de ton din conserva.

Se adauga mirodeniile, praful de chilli si se amesteca.

Se tin la foc mic timp de 40 minute.

Bu­catile de ton se scot de la ma­rinat si se prajesc in ulei de mas­line timp de patru minute, pana ce devin maronii.

Se pun pe platou si se toarna sosul de rosii si paprika.

Se orneaza cu frunze de rozmarin.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top