O de la Orgasm. Cum face sex un părinte singur

Viața sexuală a unui părinte singur e o povestea demnă de continuarea până la episodul 50 a filmului „Jurnalul lui Bridget Jones“. Pentru că a avea copii e o investiție mare de timp și sexul trece pe planul 3,4,5… Fără a deveni mai puțin important.

 

A fost bine, a mers vreo câțiva ani, mai mulți sau mai puțini și gata. S-a terminat. Mariajul, speranțele, dorința de a îmbătrâni împreună. Au rămas 1-2 copii minunați, care îți confiscă toată atenția și resursele.

Uneori copiii aceștia sunt la adolescență. Și cum ar fi să te apuci de întâlniri și tu, mama lor (sau tata) ca la 16 ani? Doar n-o să vă povestiți întâlnirile, nu?

Cel mai adesea părinții recent divorțați sunt deprimați cu privire la stresul care îi așteaptă odată ce reintră pe piața maritală.

O piață maritală care e tot mai complicată azi, odată cu venirea tuturor site-urilor care măresc și baza de căutare dar și posibilitatea de a face „swipe“ la următorul profil, mai blond, mai tânăr…

 

Citește și:

Ești divorțată și ai relații pasagere? Cum sunt afectați copiii

O de la Orgasm. Oare chiar există sex fără obligații?!

 

O problemă de lifestyle

„După ce am divorțat nu am avut chef de nimic. M-am refăcut greu, mi-a luat ani de zile să îmi revin după divorț. Au început problemele financiare, acum nu mai aveam două salarii în casă.

Fiică-mea are 13 ani și cred că va avea o adolescență turbulentă. Am încercat de câteva ori să ies cu bărbați, dar nu s-a legat nimic. Văd că preferă femei fără copii.

În fine, am ieșit cu niște străini, un francez și un englez și ei nu erau așa de îngrămădiți. Ba chiar au vrut să o cunoască pe fii-mea. Dar nu vreau eu să o tulbur, mai ales că îl iubește enorm pe taică-su.

Ce să zic? Da, e plăcut să ieși la întâlniri, dar nu mai e ca în tinerețe, când asta era un scop în sine. Vrei stabilitate, ceva angajament. E și stresant să te tot întâlnești cu X și cu Y și să te întrebi ce poate ieși de acolo.

Plus că e presiunea timpului. Mai mereu trebuie să ajung acasă seara să o pregătesc de culcare și de a doua zi. Cine se încurcă cu mine trebuie să aibă multă răbdare. Dar promit că merită!“

 

A fi părinte înainte de a fi bărbat sau femeie

Societatea tinde să valorizeze parentalitatea mai mult ca orice altă funcție. A crește copii e misia sfântă care înghite timp și bani și răbdare. Uneori tu, părintele singur, nu mai ai timp de altceva.

Literatura psihologică și sociologică vorbește de o „tranzacție reproductivă“ (ce rece și impersonal sună!) pentru ideea că părinții investesc majoritatea resurselor pentru a crește copiii și că pentru asta renunță la alte activități, inclusiv găsirea unui partener pentru companie (sau încă un copil, de ce nu…).

Care sunt premisele pentru așa o idee rece (cea de „tranzacție reproductivă“):

Alăptarea reduce libidoul femeilor care au născut. Alăptarea e de fapt un contraceptiv natural, ovulația reîncepe cel mai frecvent după oprirea alăptării.

Parentalitatea e foarte obositoare, ceea ce nu îți mai lasă energie pentru alte jocuri și jucării (inclusiv sex).

Copiii te costă, ceea ce înseamnă că nu îți mai rămân bani pentru ieșitul în oraș.

Cei care au deja copii sunt mai puțin dezirabili, pentru că ei au deja niște responsabilități de dus în spinare (și trebuie să fii tare generos să accepți să crești – chiar dacă doar în week-end, copiii altuia).

După deprimanta listă de mai sus, să vedem și care sunt părțile pozitive în a fi părinte sigur pe piața maritală:

De obicei, cei care au deja copii, sunt motivați să caute din nou o situație familială în care să existe doi adulți în casă, o mamă și un tată (vitreg). Este mai degrabă cazul femeilor, da.

Un studiu canadian pe acest subiect a scos la iveală că femeile care erau deja mame aveau mai multe întâlniri cu bărbați decât cele care nu erau mame!

Ele sunt și mai motivate să mențină relația (nimeni nu vrea instabilitate în viața copilului său și un șir interminabil de parteneri de prezentat, căci ce model de viață îi oferi copilului în acest fel?).

Alt avantaj poate fi acesta, mai subtil: mamele și tații nu își văd copiii ca pe niște belele care i-au scos din circulație. Dimpotrivă, sunt fericiți și relaxați.

Asta le crește sex-appealul și îi relaxează. Și asta îi va face și să fie parteneri mai buni și mai agreabili (și mai puțin hmmm… disperați?! Să zicem.)

Cei care sunt căsătoriți se plâng adesea că timpul investit în creșterea copiilor îi privească de cel pentru cuplu și sex. Și lumea crede că cei singuri suferă și mai și din cauza aceasta.

E adevărat că cei care își cresc singuri copiii câștigă mai puțin și trebuie să investească și ei destul de mult în creșterea celor pe care i-au adus pe lume. Dar weekend-urile când cei mici sunt la celălalt părinte de obicei sunt o gură de oxigen.

Și, dintr-un studiu făcut de Universitatea din Nevada, completat cu multe chestionare aplicate celor de pe Match.com, rezultă ceva interesant: părinții singuri fac sex mai des decât cei cuplați și au întâlniri mai dese!! Să ne bucurăm pentru ei.

 

 

Foto: 123rf.com

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
10 sfaturi pentru o relație de cuplu durabilă
10 sfaturi pentru o relație de cuplu durabilă

Îți dorești o relație de cuplu durabilă? Desigur, cum altfel? Totuși, provocările vor apărea negreșit. Iată ce avem de făcut pentru a ne construi relația cu partenerul.

Citeste
3 indicii că nu te-ai vindecat după o despărțire
3 indicii că nu te-ai vindecat după o despărțire

O despărțire este întotdeauna însoțită de un proces de vindecare pe care nu îl putem grăbi, chiar dacă ne dorim asta. Este important să avem răbdare cu noi și să ne acordăm timpul necesar. Iată 3 indicii că încă nu ne-am revenit complet.

Citeste
Vrei o comunicare mai bună în cuplu? Începe prin mindfulness
Vrei o comunicare mai bună în cuplu? Începe prin mindfulness

Cheia unei comunicări sănătoase și eficiente în cuplu este ascultarea. Iar pentru a-l asculta pe celălalt, în primul rând învață să te asculți pe tine. Prin mindfulness, înveți să rămâi conectată la tine și mult mai prezentă în viața de cuplu.

Citeste
O de la Orgasm. Cum face sex un părinte singur
O de la Orgasm. Cum face sex un părinte singur

Viața sexuală a unui părinte singur e o povestea demnă de continuarea până la episodul 50 a filmului „Jurnalul lui Bridget Jones“. Pentru că a avea copii e o investiție mare de timp și sexul trece pe planul 3,4,5… Fără a deveni mai puțin important.

Citeste
Cum este afectat la maturitate un bărbat crescut de un tată excesiv de autoritar
Cum este afectat la maturitate un bărbat crescut de un tată excesiv de autoritar

Un tată excesiv de autoritar față de fiul său, lasă în urmă sa carențe emoționale, nesiguranță și multă neîncredere. Iată câteva dintre problemele cu care ne confruntăm la maturitate în urma unei astfel de educații.

Citeste
Cum îți menții echilibrul emoțional pe timpul sarcinii
Cum îți menții echilibrul emoțional pe timpul sarcinii

Pe timpul sarcinii, uneori, echilibrul emoțional are de suferit. Iar trăirile noastre ne afectează pe noi, pe cei din jur, dar și bebelușul. Iată ce putem face.

Citeste