O de la Orgasm. Câteva motive pentru care partenerul te poate înșela

De ce își înșeală unii oameni partenerul de o viață? O dată, de două ori, de mai multe ori? Iată câteva motive pentru care ajungem la infidelitate.

 

„Când mi-a spus că m-a înșelat, am avut senzația că nu o mai cunosc. Femeia care mi-a făcut doi copii, pe care o iubesc și căreia îi fac toate mofturile, femeia alături de care voiam să îmbătrânesc, iată că nu mai e.

Mi-a trădat toată încrederea investită în ea. De ce? Ce motive i-am dat să fie nemulțumită?“

Nu-i așa că și voi știți cel puțin o persoană care are o poveste de cuplu despre înșelare? Fie că sunt căsătoriți sau nu, oamenii greșesc adesea așternutul și nici măcar nu sunt în stare să-ți spună de ce au făcut-o.

„Dar eu pe tine de iubesc, nu înseamnă nimic“, asta spun toți soții infideli, încercând să dreagă busuiocul. Dar ce anume îi face pe oameni să fie infideli?

 

Citește și:

O de la Orgasm. Bărbații sunt mai infideli decât femeile?

De ce este dureroasă infidelitatea emoțională

Infidelitatea poate fi un prilej de vindecare a cuplului

Cum se declanșează aventura și ce anume din personalitatea lor contribuie la legarea unui aventuri extraconjugale?

Ne place să credem că cel care înșeală este vinovat în totalitate, că putea să se abțină, că a stricat tot… dar dacă știm cum să abordăm o astfel de situație, ea poate fi un foarte bun prilej de creștere și de vindecare a unui cuplu.

De multe ori, cel care a înșelat nu vrea să distrugă relația ci vrea să comunice ceva prin gestul său. Adesea îi scapă chiar lui motivația. „De ce am făcut-o? Nu știu, nu e genul meu, eu am fost mereu fidel.

Dar cred că vreau să fie și ea mai aproape de mine, de când cu copiii nici la piață nu mai mergem împreună, că merge mama ei, ea stă acasă și eu muncesc, și asta e diviziunea muncii așa cum o înțelege familia ei. Parcă nu mai am loc.

Așadar m-am cuplat cu o colegă cu care nici măcar nu pot spune că îmi place să fac sex. Dar vorbim foarte mult…“

 

Ce declanșează infidelitatea

Adevărul este că uneori oamenii sunt pur și simplu absorbiți de o aventură pentru că e ceva nou, partenerul e nou, senzațiile sunt intense.

Oamenilor le place să fie doriți și să li se spună că sunt seducători. Din păcate, în mariajele lungi, această componentă a seducției nu mai există.

Aceasta poate fi soluția pentru a preveni unele din aceste aventuri. Unii oameni sunt mai vulnerabili la complimente și atenție decât alții.

Dar sunt și oameni care nu cad în capcana noutății și a complimentelor și rămân fideli. Chestie de personalitate.

Cu cât înaintăm în vârstă, ni se pare că ratăm unele experiențe. Atunci suntem mai vulnerabili la a cădea pradă unui Făt-Frumos sau unei Cosânzene ademenitoare.

Sunt oameni cărora li se pare că ratează chiar anumite experiențe sexuale și vor să nu le scape. Iată un alt motor al infidelității.

Avem în panoplia de infideli și grupul de narcisiști care au nevoie de confirmări și pentru care aventura e această confirmare a puterii lor de a seduce.

Li se pare că regulile nu sunt făcute pentru ei, drept pentru care nu au de ce să se oprească. E cazul unor bărbați care ajung foarte sus pe scara profesională și apoi li se pare că merită să se bucure de atenție feminină.

Problemele din căsătoria sau cuplul în care ne aflăm zi de zi pot fi alt declanșator al infidelității. Când soția e mereu rece, indiferentă, comunicarea nu mai există și respectul s-a pierdut, cum să nu fii tentat să o iei de la capăt cu altcineva?

De ce să îți irosești viața într-o relație care scârțâie? Ideea e cât anume se poate repara din relația respectivă și cum se poate evita infidelitatea prin recâștigarea atenției și respectului mutual.

 

Ne ajută această experiență?

Mulți intră într-o poveste paralelă tocmai ca să încheie relația de bază. Nu au curaj să o facă fără a avea pe altcineva la care să se refugieze. Sau folosesc noul partener ca pretext pentru a spune că relația anterioară s-a dus pe apa sâmbetei.

Mulți folosesc infidelitatea ca pe un antidot la depresie. Lipsa de senzații din viața de zi cu zi, plictiseala, acestea dispar când cineva apare să-ți spună ce bucată bună ești și cât se bucură că te vede.

Și atunci toată depresia și lentoarea cotidiană sunt anulate. Mai ales dacă e vorba de o relație ilicită, toată adrenalina acesteia poate fi ca un drog și poate să alimenteze un depresiv ani de zile.

Alți oameni au mereu nevoie de atenție. Fie că nu au avut parte de așa ceva când erau copii, fie că pur și simplu sunt niște narcisiști, ei nu pot trăi fără admirație. Și e vorba și de bărbați și de femei aici.

Cine nu înțelege că poți să înșeli din răzbunare? Dacă el (sau ea) ți-a făcut figura, tu de ce să te abții? Mai ales că e o colegă arătoasă și care îți zâmbește mereu la birou dimineața.

De ce să te abții?! Dacă soția devine prea mult mamă și prea puțin amantă, e foarte probabil ca soțul să o penalizeze înșelând-o.

 

Foto: 123rf.com

 

loading...
Loading...
Comentează și tu
Recomandări
Sfaturi pentru părinţi: cum să ţinem pasul cu copiii care se maturizează prea repede
Sfaturi pentru părinţi: cum să ţinem pasul cu copiii care se maturizează prea repede

Copiii care se maturizează prea repede sunt o provocare pentru părinți. Dar asta nu înseamnă că nu există soluții. Iată ce putem face pentru a ține pasul cu nevoile lor.

Citeste
Semne că partenerul de cuplu are o atitudine pasiv-agresivă
Semne că partenerul de cuplu are o atitudine pasiv-agresivă

Uneori avem parte de certuri în cuplu, iar alteori tensiunea este simțită, dar mesajele nu sunt clare. Iată câteva indicii că partenerul tău are o atitudine pasiv-agresivă.

Citeste
De ce atracţia sexuală nu e suficientă pentru o relaţie de cuplu
De ce atracţia sexuală nu e suficientă pentru o relaţie de cuplu

Atracția sexuală cu certitudine joacă un rol important, altfel… am fi prieteni și atât. Dar asta nu înseamnă că este suficientă pentru o relație de cuplu durabilă.

Citeste
Tu cum îți alegi partenerul de cuplu?
Tu cum îți alegi partenerul de cuplu?

Fiecare avem în minte un ideal relațional și cum vrem să fie iubitul ideal. Sau, măcar, cum nu vrem să fie. Iată câteva criterii interesante când îți alegi partenerul de cuplu.

Citeste
De ce cuplurile cu adevărat fericite nu fac paradă pe social media
De ce cuplurile cu adevărat fericite nu fac paradă pe social media

Instagram, Facebook… social media este deja o constantă în viața noastră. Iar toate pozele cu oameni îndrăgostiți, de cele mai multe ori nu reflectă cu adevărat realitatea, iată de ce.

Citeste
Teama de atașament în cuplu: cauze și remedii
Teama de atașament în cuplu: cauze și remedii

Deseori teama de atașament în cuplu este dificil de recunoscut, iar noi îi găsim diverse alte explicații. Iată care sunt cauzele ei, dar și ce avem de făcut.

Citeste