4 aspecte care țin de propria ta casă și care te pot face mai fericită

Stă în puterea ta să-ți creezi o atmosferă de poveste în casă și nu este deloc greu să amenajezi locuința care să te facă fericită.

Între felul în care ne amenajăm locuința și starea noastră de spirit există o legătură foarte strânsă. Mediul, indiferent că vorbim despre locuință, birou sau cartierul și orașul în care locuim, își pune amprenta pe felul în care ne simțim și ne poate face zilele mai frumoase, sau, dimpotrivă, ne poate umbri starea de spirit. Cum nicăieri nu-i ca acasă și ne petrecem mare parte din timpul nostru în acest microunivers, este de bun augur să vedem ce elemente din locuință ne pot face mai fericite. Iată câteva dintre ele:

  • Echilibru și armonie

Primul lucru pe care ar trebui să-l ai în vedere este designul de interior. Asta nu înseamnă, însă, că trebuie să schimbi mobila din toată casa sau că ar trebui să reamenajezi ori de câte ori se schimbă moda. Cheia în orice casă este echilibrul și o îmbinare perfecta între confort și aspect.

Este de ajuns să citești aceste sfaturi legate de amenajarea livingului, pentru a te convinge că nu este deloc greu să ai o cameră de zi, care să îți confere o stare de bine și la care te bucuri să te întorci în fiecare zi. Și în dormitor și bucătărie poți aplica aceleași principii când vine vorba despre armonizarea elementelor. Este mai important decât crezi şi îți poate influența în mare măsură starea de spirit.

  • Calitatea aerului din casă, un aspect căruia îi acorzi prea puțină importanță

Puțini dintre noi se preocupă de calitatea aerului din locuință, însă realitatea este că în casele noastre există o mulțime de elemente poluante și că ar trebui să ne preocupăm de calitatea aerului pe care îl respirăm, dacă ne dorim să ne simțim cu adevărat bine acasă.

Nu trebuie să ignori acest factor, mai ales ca ține și de sănătate ta. Un dezumidificator care sa aibă și purificator încorporat, dar și plante care au efect purificator vor avea un efect benefic asupra atmosferei din locuința ta

  • Lumina, cheia către o casă cu locuitori fericiți

Lumina este un aspect cheie când vine vorba despre felul în care ne simțim, indiferent că vorbim despre nivelul de luminozitate de acasă sau de la birou. De altfel, probabil ai observat că inclusiv în zilele întunecoase, în care cerul e acoperit de nori, parcă nu te simți tocmai bine. O locuință bine luminată, în care să te simți ca acasă are lumina caldă și intimă. Nu alege niciodată lumină albă, de neon, pentru casă, deoarece va imprima locuinței o atmosferă rece, de fabrică.

  • Aspectul de care depinde cel mai mult starea ta

Deși l-am lăsat la final, acesta este aspectul care are cea mai mare putere asupra stării tale de spirit. Este vorba despre curățenie și organizare. O casă dezordonată și în care nu se acordă prea mare atenție curățeniei este o casă care ne deprimă de cum intrăm în ea și chiar dacă nu realizezi acest lucru, are un efect mult mai puternic decât orice alt element din casa ta.

Ține cont de acești patru factori, acordă-le atenția cuvenită și vei observa cu siguranță o schimbare în felul în care te simți. Nu costă nimic să le încerci.

Sursa foto: Monkey Business Images/Shutterstock

Loading...
Comentează și tu
Recomandări
GLAMOUR de august, în spiritul verii
GLAMOUR de august, în spiritul verii

GLAMOUR de august trezește în tine spiritul verii și este companionul ideal pentru vacanța ta mult așteptată! Ți-am pregătit o listă de cumpărături cu cele mai hot piese vestimentare și accesorii pentru o escapadă chic, 6 trucuri care îți vor asigura un machiaj rezistent la căldură și orice alt „inamic” al verii, un mic tratat despre „visul suedez” sau de ce suedezii se bucură de plăcerile vieții, iar la final te invităm să te alături unei discuții despre călătoritul singură și de ce nu ar trebui să îți fie frică să o faci.

Citeste
electric catle
Electric Castle este locul unde TREBUIE să ajungi vara asta!

Înainte ca Electric Castle să aibă startul în 2018, echipa […]

Citeste
5 greșeli pe care le faci când te pregătești pentru vacanța de vară
5 greșeli pe care le faci când te pregătești pentru vacanța de vară

Pentru multe femei, vara, și în mod special vacanța de […]

Citeste
4 aspecte care țin de propria ta casă și care te pot face mai fericită
4 aspecte care țin de propria ta casă și care te pot face mai fericită

Stă în puterea ta să-ți creezi o atmosferă de poveste […]

Citeste
filme clasice la terasa DESCHIS Gastrobar!
Începe săptămâna cu filme clasice la terasa DESCHIS Gastrobar!

Începe săptămâna cu filme clasice la terasa DESCHIS Gastrobar! Lungmetraje […]

Citeste
reprezentatele romaniei pe podium la balcaniada de dresaj din bulgaria
România, rezultate excepționale la Balcaniada de dresaj din Bulgaria

România, rezultate excepționale la Balcaniada de dresaj din Bulgaria. Imnul țării noastre a răsunat de mai multe ori la Plovdiv datorită sportivilor români.

Citeste