Now Reading
(P) Vineri incepe Karpatia Horse Trials pe domeniul Cantacuzino din Floresti

(P) Vineri incepe Karpatia Horse Trials pe domeniul Cantacuzino din Floresti

Revista Psychologies

In acest sfarsit de saptamana, pe celebrul Domeniu Cantacuzino din Floresti, judetul Prahova, are loc Karpatia Horse Trials, eveniment hipic international aflat la a doua editie.

 

Timp de trei zile, Domeniul Cantacuzino va redeveni un spatiu plin de viata, elegant şi autentic, destinat pasionatilor de calarie, precum şi iubitorilor istoriei nobiliare din Romania,cuprinzand in program atat Concursul Complet International de echitatie, cat si evenimente conexe, precum parada cu ogari si expozitie de masini de epoca.

Dupa succesul impresionant inregistrat anul trecut, Karpatia Horse Trials revine cu a doua editie pe Domeniul Cantacuzino din Floresti, la 80 de kilometri distanta de Bucuresti. Centrul Domeniului este palatul Micul Trianon, candva o bijuterie arhitecturala, conceputa de arhitectul I.D. Berindey. Pentru a-i restitui stralucirea de altadata, Fundatia Cantacuzino Floresti a organizat vara aceasta un concurs de idei destinat exclusiv arhitectilor sau birourilor de profil, cu scopul selectarii celor mai bune propuneri de interventie pentru restaurarea, punerea in valoare şi refunctionalizarea Palatului „Micul Trianon”. Castigatorii vor fi anuntati anul acesta, la finalul competitiei ecvestre.

“Succesul extraordinar de care s-a bucurat prima editie Karpatia Horse Trials in 2014 i-a incurajat pe toti cei implicati sa dezvolte acest proiect minunat. Anul acesta inregistram cateva premiere in echitatia romaneasca: CCI 3* – etapa calificativa pentru Jocurile Olimpice – si concurenti din tari care nu au ajuns niciodata in Romania cu caii personali. Acestia vor calatori zile in sir pentru a concura la Floresti din tari precum Marea Britanie, India, Italia, Belgia sau Spania. Suntem foarte incantati de aceasta participare probabil unica in istoria echitatiei romanesti, dar, in acelasi timp, constienti de responsabilitatea pe care o avem fata de acesti concurenti. Nu iti permiti sa nu fii o gazda buna atunci cand invitatii tai strabat un drum atat de lung pentru a ajunge in Romania”, declara Mihnea Virgolici, directorul evenimentului.

Karpatia Horse Trials cuprinde doua tipuri de competitii oficiale: Concurs Complet International si Concurs de atelaje cu doi si patru cai.

Principala noutate din 2015 este Concursul de trei stele (CCI 3*) care reprezinta o etapa calificativa pentru Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. Este singurul concurs de trei stele (3*) din Romania organizat in ultimii 12 ani şi are cel mai inalt grad de dificultate din ţara, la Proba Completa.

Indiferent de categoria la care participa, concurentii profesionisti vor avea de parcurs in cele 3 zile, 3 probe. De la Dresaj (vineri, 9 octombrie) si Cross-Country (sambata, 10 octombrie) pana la Obstacole (duminica, 11 octombrie), acestea vor fi un adevarat deliciu pentru iubitorii de adrenalina, care vor urmari cu sufletul la gura miscarile de sincronizare ale calului si calaretului.

Alaturi de competitiile propriu-zise, publicul va avea ocazia sa petreaca un weekend special, cu aer de poveste. Demonstratii ecvestre, ateliere creative pentru copii, standuri artizanale si mancaruri atente alese vor fi doar cateva dintre atractiile care vor inscrie evenimentul pe harta timpului liber de calitate.

Domeniul de 130 de hectare va fi amenajat si pentru activitati ecvestre destinate atat adultilor, cat si copiilor, precum calarie pe ponei si cai sau plimbare cu trasura pe aleile cu castani şi platani centenari. Eleganta echitatiei va fi imbogatita printr-o parada de ogari care va avea loc duminica, 11 octombrie, proprietarii din toata ţara ai acestei rase fiind invitaţi sa participe in numar cat mai mare, alaturi de exemplarele lor.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top