Now Reading
Mi-e frica de intuneric si de morti

Mi-e frica de intuneric si de morti

Mi-e frica de intuneric si de morti, problema mea este foarte grava, simt ca toate persoanele pe care le cunosc si imi sunt dragi (ex: tata) care au decedat sunt langa mine noaptea si vor sa ma sperie, sa ma omoare! Sunt constienta ca nu se poate dar nu pot controla situatia. De foarte multe ori trebuie sa dorm singura, sotul meu lucreaza de noapte si nu pot dormi decat cu lumina aprinsa, dar si atunci simt ca ma sufoc. Problema o am de foarte mult timp dar ea se acutizeaza doar in perioadele ce urmeaza in urma decesului unei persoane cunoscute si dureaza aproape un an. As dori sa-mi dati un sfat in ceea ce ma priveste. Va multumesc anticipat.

Intrebare pusa de: Mioara, 29

Raspunsul psihologului:

Sfatul meu este sa consulti un psihoterapeut. El (ea) te va ajuta sa intelegi (si sa accepti) ca relatiile interumane sunt foarte complexe si adesea, fata de persoanele apropiate, simtim – in momente diferite – atat dragoste, recunostinta, cat si furie, chiar ura. Tocmai pentru ca le iubim, ne simtim extrem de vinovati pentru momentele noastre de furie impotriva lor.

Mai mult, gandim (intr-o maniera magica) ca ele au simtit gandurile noastre furioase la adresa lor si se vor intoarce ca sa se razbune. Pe masura ce invatam sa acceptam ca este natural sa fim uneori furiosi pe cei pe care ii iubim, spiritele celor decedati vor inceta sa ne persecute.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!