Now Reading
Mi-e teama de o relatie care sa fie prezenta zilnic in viata mea

Mi-e teama de o relatie care sa fie prezenta zilnic in viata mea

Sunt de 1 an si 7 luni cu un baiat ce locuieste in Brasov (si ceilalti fosti prieteni erau din alte orase) iar eu in Bucuresti. Ne vedem destul de rar, eu sunt cea care face relatia sa mearga (ma duc la el, il sun etc). Stiu ca ma iubeste in felul lui si ca e comod. O vreme m-a afectat foarte mult situatia, cu timpul insa m-am resemnat (cu distanta, cu afectivitatea lui zgarcita, cu insatisfactia sexuala).

Acum insa ma gasesc intr-o stituatie ciudata care ma depaseste intru totul. Nu ma mai pot concentra la scoala (cariera e extrem de importanta pt mine ) si nu-mi mai gasesc motivatia. Pe deoparte a aparut un al 2-lea baiat (din Cluj) care-mi impartasea dorinta pt pasiune si langa care visam la tot de felul de scenarii pasional-romantice. Acum insa mi-a marturisit ca e indragostit de mine; deja crede ca suntem un cuplu (crede ca m-am despartit de prietenul meu)… Iar in al treilea rand, situatia se complica si mai mult acum ca prietenul meu cel mai bun (Bucuresti) se simte atacat de „tachinarea” mea cu M (Cluj), desi e ok cu relatia mea cu C (Bv) (poate pt ca stie ca lucrurile sunt pe sfarsite intre noi). Asa am descoperit ca el simte ceva mai mult pt mine.

NU vreau sa-mi pierd prietenul cel mai bun (el are grija de mine, imi e mereu alaturi, facem aproape totul impreuna)… Nu mai stiu ce vreau, ce simt, ce ar trebui sa fac. Uneori vreau sa ma desprind de tot si sa ma focusez pe facultate care ma solicita foarte mult; reusesc pe termen scurt insa iar ma coplesesc gandurile. Trebuie sa iau o decizie – stiu doar ca mi-e teama de o relatie care sa fie prezenta zilnic in viata mea; nu inteleg de ce nu am curajul sa ma despart de actualul prieten… De unde sa incep?

Intrebare pusa de: Oana, 20

Raspunsul psihologului:

Oana, cred ca ai pus punctul pe i atunci cand spui : „stiu doar ca mi-e teama de o relatie care sa fie prezenta zilnic in viata mea”. Asta e de fapt problema, aici trebuie sa lucrezi cu tine.
Restul se va rezolva de la sine odata ce vei fi dispusa sa accepti in viata ta o persoana cu care sa ai o relatie stransa.

Cand spun ca trebuie sa lucrezi la aceasta problema, nu iti sugerez sa te fortezi sa accepti pe cineva zilnic in viata ta. Te invit sa explorezi, sa intelegi motivele pentru care respingi acest lucru, care sunt temerile legate de acest aspect. Te temi ca relatia va deveni sufocanta? Te temi ca nu vei fi dispusa sa satisfaci mai multe cereri de atentie, afectiune etc in aceasta relatie? Ca o relatie mai „intensiva”, mai solicitanta, te va impiedica sa iti urmezi ambitiile legate de cariera? Ca vei cadea prizoniera acestei relatii, pe care o vei simti ca pe o inchisoare? Ca vei abuza sau vei fi abuzata?

Tu ti-ai organizat viata de asa maniera incat sa ai un anumit control asupra relatiei – distanta fizica intre tine si prietenul tau implica automat si o distanta in plan afectiv, menita probabil sa te protejeze de intensitatea unor trairi. Pe masura ce iti vei identifica temerile legate de apropiere, intimitate, le vei putea infrunta si depasi. Cum bine se spune, pune mai intai ordine in tine si se va face automat ordine si in exterior.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!