Now Reading
Nu stiu ce ar fi viata mea fara el

Nu stiu ce ar fi viata mea fara el

Am un prieten cu care sunt deja de un an, il iubesc enorm si as face totul pentru el, stiu ca si el ma iubeste si e foarte atent si tandru, dar atunci cind sunt singura mereu imi vin in minte diverse lucruri care ma nelinistesc, imi imaginez diverse situatii cam ce face el unde e si cu cine???

Pare a fi totul perfect dar oricum am ceva pe suflet ceva inexplicabil, nu ca as avea vreun motiv dar imi e atit de frica ca nu cumva sa vina ziua aia in care sa ne despartim, nu stiu ce ar fi viata mea fara el, si nu pot povesti nimik din ceea ce ma apasa nimanui, nu am cui…

Deseori pot sta si fara vreun motiv sa pling, imi sta ceva ca un nod in git si nu am idee de ce…. Ajutati-ma va rog, nu mai suport, stiu ca sunt poate exagerari de ale mele dar am nevoie de ceva sa ma calmez, sa gindesc mai pozitiv.

Intrebare pusa de: irina, 18

Raspunsul psihologului:

Este vorba despre mai multe planuri si de mai multe probleme. In planul relatiei cu el, avem de a face cu gelozia ta, care poate fi doar in mintea ta… sau nu. Poate ca intuitia ta iti spune ceva. A discuta sincer cu el despre ceea ce simti poate ajuta.

Alta problema, mult mai importanta in opinia mea, este faptul ca nu stii ce ar fi viata ta fara el. Indiferent de cine ar fi acest el. Asta inseamna ca tu nu te poti defini decat in relatie cu cineva, ca nu iti poti imagina o existenta „de sine statatoare”. Exact asta trebuie sa inveti : sa traiesti cu tine insati. Cel care invata sa se simta bine cu sine se va simti bine cu oricine si oricine se va simti bine in prezenta lui. Dar asta-i o munca ce poate dura o viata.

In fine, poate fi vorba si de un alt scenariu, aproape neverosimil: tu nu te simti foarte bine in aceasta relatie si simti in tine dorinta de a rupe relatia. Teama de abandon, de singuratate te face sa proiectezi aceasta dorinta: iti imaginezi ca de fapt el vrea sa rupa relatia.

Dar acestea nu sunt decat ipoteze. Tu trebuie sa le testezi validitatea printr-un exercitiu perseverent de sinceritate. Vorba lui Shakespeare, „mai presus de toate, fii sincer cu tine insuti”.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!