Now Reading
10 principii pe care le aplică o femeie fericită

10 principii pe care le aplică o femeie fericită

daniela-irimia
10-principii-pe-care-le-aplica-o-femeie-fericita

Cu toții ne dorim să fim fericiți chiar dacă știm că fericirea este o stare trecătoare. Putem fi fericiți tot timpul? Realitatea ne arată că nu. Totuși, poți să simți în fiecare zi că viața este frumoasă și merită trăită. Poți să te bucuri în fiecare zi de ceea ce ești și ce ai. Iar această stare de bine te face până la urmă să fii un om fericit și împlinit.

Din experiența mea din sala de curs și din ședințele de consiliere cu femeile din România, am identificat 10 principii pe care le aplică doamnele și domișoarele care spun că sunt fericite. Personal, le validez pentru că sunt perfect aliniate cu viziunea mea asupra femeii fericite.

Ce să faci pentru a-ți găsi fericirea:

  1. Femeia fericită și independentă își cultivă autenticitatea, nu se gândește mereu la ce spun ceilalți!

Ce să faci tu: Conștientizează-ți valoarea și lasă-i pe ceilalți să tecunoască așa cum ești. Oamenii iubesc autenticitatea, sinceritatea, partea specială din fiecare dintre noi!

  1. Femeia fericită arată compasiune față de propria persoană și nu vrea să fie perfectă.

Ce să faci tu: Acceptă-te așa cum ești, fii blândă cu tine, încurajează-te și vorbește-ți frumos, ca și cum ai fi cea mai bună prietenă a ta.

  1. Femeia fericită își combate sentimentele de neputință și apatie, ea acționează pentru a-și îndeplini visurile.

Ce să faci tu: Gândește pozitiv și acționează cu entuziasm. Stabilește-ți obiective și fă acțiuni clare care să te ducă acolo unde îți dorești.

  1. Femeia fericită este recunoscătoare pentru ceea ce este și ce are.

Ce să faci tu: Cultivă sentimentul de recunoștință. În fiecare seară, fă o retrospectivă a tuturor lucrurilor bune pe care le-ai experimentat sau le-ai primit peste zi.

  1. Femeia fericită are încredere în sine și în intuiția ei, nu caută tot timpul certitudini.

Ce să faci tu: Dacă simți că ai nevoie de mai multă încredere în tine, asigură-te mai întâi că ai un nivel bun al stimei de sine. Apoi, dezvoltă-ți abilitați care să îți facă mai ușoară atingerea obiectivelor personale chiar și în incertitudine.

  1. Femeia fericită atrage mai multă creativitate în viața ei.

Ce să faci tu: Dezvoltă-ți creativitatea prin expunerea la lucruri noi, prin a face activități ce te scot din zona de confort, prin a citi altceva decât faci, de obicei.

  1. Femeia fericită petrece timp cu hobby-urile ei, se relaxează și nu se definește doar prin prisma job-ului.

Ce să faci tu: Descoperă-ți pasiuni noi, oferă-ți, în mod conștient, timp pentru relaxare și conectare cu partea ta spirituală. Schimbă focusul de pe job pe pasiune.

  1. Femeia fericită este calmă și liniștită, învață să trăiască în prezent.

Ce să faci tu: Învață să meditezi, dacă nu o faci deja. Fă activități banale, precum spălatul pe dinți sau tăiatul legumelor în stil mindfulness, fii pe deplin prezentă și atentă la toate detaliile experienței.

  1. Femeia fericită muncește cu sens, adică face ceea ce își dorește și îi aduce bucurie, dincolo de banii pe care îi câștiga.

Ce să faci tu: Transformă-ți pasiunile în afaceri sau alege meseriile care răspund valorilor tale personale. Atunci când activitatea profesională este aliniată cu misiunea personală, nu simți că mai muncești, ci că te bucuri efectiv de ceea ce faci.

  1. Femeia fericită râde, cântă și dansează! Nu se ia tot timpul în serios și nici nu încearcă să fie tot timpul stăpână pe „situaţie”.

Ce să faci tu: Renunță la control. Știu că este mai ușor de zis decât de făcut, însă cu voință, poți reînvăța să te joci, să lași copilul din tine să iasă la suprafața din când în când, într-un mod sănătos!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top