Now Reading
Unde / cu cine fugim duminica de-acasa?

Unde / cu cine fugim duminica de-acasa?

Revista Psychologies
Mihai Gainusa, jurnalist, scriitor Povestiri mortale, Mihai Gainusa, Editura Polirom

 

Mihai Gainusa isi lanseaza volumul de proza scurta „Povestiri mortale” (Polirom, 2009) la „Campionatul International de Gatit in Aer Liber”, duminica, 10 mai, la ora 17.00, in Parcul Izvor (Strada Izvor 2) din Bucuresti. La eveniment va fi prezenta si echipa „Cronicii Circotasilor”: Serban Huidu, Dezbracatu’, Hrubaru, Pustiu’, Mistretu’, Toni si Bebelusele Oana si Delia.

Povestirile lui Mihai Gainusa contureaza un prozator care si-a gasit mijloace proprii de exprimare literara si pentru care ludicul, ironia si umorul de buna calitate constituie ingrediente absolut necesare. Desi tonul jucaus al corealizatorului „Cronicii Circotasilor” nu se dilueaza de-a lungul lecturii, miza este, nu rareori, una serioasa, iar autorul e atent si la efecte stilistice care sa o accentueze. Dincolo de toate insa, fiecare povestire cuprinsa in volum are o morala care se aplica nu doar spatiului romanesc, ca in cartile anterioare, ci este universal valabila. In Povestiri mortale, Mihai Gainusa nu propune o comedie sociala, ci se axeaza pe comedia umana in general, vazuta din perspectiva unui „circotas” cu privire si talent de prozator.

„Remarcabila e siguranta cu care Mihai Gainusa face relatia dintre umorul primar, bazat pe jargon si dictionar etnic, si umorul referential.”
Tudor Octavian

Carte recomandata de Prima TV si Kiss FM!

Mihai Gainusa (n. 6 noiembrie 1970, Sibiu), absolvent al Scolii Superioare de Jurnalism si bursier media la Strasbourg si Paris, este cunoscut atit prin show-ul de divertisment „Cronica Circotasilor” de la Prima TV, cit si prin contributiile radiofonice de la Radio 21 si apoi Kiss FM, toate realizate impreuna cu Serban Huidu.
–  In ultimii ani, dincolo de contributiile sale media, Mihai Gainusa s-a remarcat si ca autor de beletristica, prin volumele de proza scurta Trialoguri circotase si Cotcodaceli, dar si prin romanul Fara cap si fara coada, care s-a bucurat de un mare succes de public.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top