Now Reading
Cateva vorbe cu maestrii de la ”The Flavours”

Cateva vorbe cu maestrii de la ”The Flavours”

Revista Psychologies

Florin Scripca, Daniel Scripca, Silviu Nedelea

Pentru unii (unele dintre noi), gatitul este ceva care trebuie pe cat posibil amanat, pasat catre sfarsitul saptamanii si atunci sa dureze cat mai putin. O nevoie zilnica si nimic mai mult. Pentru altii, insa, gatitul este o arta. Arta aflata in plina expansiune, cucerind pe zi ce trece mass media si inimile publicului. Duminica, la ora 11, pe Prima TV, bucataria apartine celor trei tineri talentati maestri: Florin Scripca, Daniel Scripca si Silviu Nedelea, gazdele programului „The Flavours”.

Dar ce altceva decat talentul in bucatarie ii caracterizeaza pe cei trei? Iuliana Alexa a aflat pentru noi.

Aveti ceva ce regretati?
Florin Scripca: Da, as avea un regret destul de mare! Imi doresc sa fi fost mai inalt cu 10 cm, insa cum acest lucru nu depinde de mine cred ca e mai bine sa nu ma gandesc la regrete!
Daniel Scripca: Cel mai mare regret este ca nu am timp destul pentru celelalte pasiuni ale mele, pictatul si florile, dar ma multumesc sa le combin pe toate intr-o farfurie.
Silviu Nedelea: Sunt momente in viata cand ma las stapanit de orgoliu…poate asta as regreta.

Depasiti limita de viteza? Cat de des?
FS: Intotdeauna! Poate din cauza ca-s motociclist!
DS: Inca nu am reusit sa imi iau permisul, dar sunt sigur ca atunci cand il voi avea voi depasi limita de viteza din cand in cand.
SN: De regula sunt un sofer pasnic insa se intampla in situatii de urgenta sa mai calc pedala, ca de altfel oricare dintre noi.

Ce relatie aveti cu banii? Ce sfat ati da altora pe aceasta tema? Ce sfat nu ati da?
FS: Cred ca am o relatie bazata pe respect :), dat fiind faptul ca muncesc foarte multe ore pe zi. Un sfat demn de urmat, pe care il recomand tuturor este sa nu judeci omul dupa cati bani castiga si in acelasi timp, sa nu jucati la lotto, astfel de jocuri de noroc strica orice fel de relatie pe care ai putea sa o ai cu banii.
DS: Banii reprezinta un mijloc prin care imi pot realiza anumite nevoi, dorinte. Astfel ca am nevoie de ei, dar se pare ca ei nu prea au mare nevoie de mine :). Nu consider ca este un domeniu in care sa dau sfaturi.
SN: Grea intrebare…am invatat in timp sa-i pretuiesc, stiu cu cata munca se fac, altora le-as sugera sa fie mai chibzuiti, sa nu cada in extreme, mai ales sa nu-i astepte k nu vin singuri…:).

Ce reviste cititi si de ce?
FS: Este putin complicat acest raspuns, deoarece in general, aleg in functie de starea mea de spirit. Adica, pot fi zile in care nu deschid nicio revista, nu am curiozitatea sa rasfoiesc, in afara de anumite publicatii culinare internationale, nu am titluri pe care sa le citesc luna de luna. Pe de alta parte, sunt zile in care nu ma mai satur de revistele de mondenitati sau de cele de bucatarie locale.
DS: FHM-ul este una dintre preferate, in special articolele tipic masculine, dar din cand in cand mai rasfoiesc si reviste pentru femei, asta pentru ca trebuie sa fii in tema cu tot ce apare nou in acest domeniu glossy.
SN: Citesc foarte mult, pentru ca imi place sa fiu informat. Citesc tot ce imi pica in mana, reviste, carti de gastronomie, ziarele de zi cu zi.

Ce personalitate istorica admirati si de ce?
FS: Vlad Tepes… pentru ca i-a intepat pe toti, aproape pe toti, pe unii ii mai si ardea..la propriu.
DS: Pentru ca sunt nationalist o sa-l pomenesc pe Nicolae Grigorescu. A fost unul dintre marii nostri artisti care a ridicat arta la nivel international si care ne-a lasat mostenire o mare avere.
SN: Se pare ca sunt in acelasi asentiment cu Florin – Vlad Tepes, pentru ca pe vremea lui greselile se «plateau».

Erati popular in scoala? De ce da, de ce nu?
FS: Da! Imi placea sa cred ca din cauza parului meu lung si frumos…insa am aflat pana la urma ca nu acesta era motivul … ci aceleasi traznai de zi cu zi de genul saritura la inaltime, pe geam in timpul orei, motivarea absentelor din catalog, cunoscute probabil fiecaruia dintre noi. Se stia ca astfel de atitudini le adoptau doar baietii populari, asa ca trebuia sa mentinem trendul.
DS: Da, eram cunoscut, in special pentru lucruri cu care nu ma pot lauda. Nu am fost acel elev model si poate ca tocmai datorita acestui nonconformism eram popular. Am fost salvatorul clasei la desen si ii tatuam pe toti baietii din scoala cu pixul, fiecare purta cate o chestie desenata de mine care ma facea popular.
SN: Da, ca multi alti pusti din grup, m-am “afirmat” si eu prin micile pozne pe care le faceam. Spargeam foarte des geamurile scolii, prin clasa a 5 am fost cu colegul meu de banca, Radulescu Bogdan, am adunat soparle si le-am pus in geanta profesoarei de Limba si literatura Romana :))))

Daca ar fi sa o luati de la capat in viata ce nu ati mai face?
FS: As lasa in pace vaca bunicii si probabil ca acum aveam o spranceana de invidiat (M-a azvarlit si-am cazut in cap).
DS: Nu mi-as dori sa schimb nimic din ceea ce am trait! Cred ca am facut pana acum ce mi-am dorit, asa cum am simtit si crezut de cuviinta sa le fac. Chiar daca au mai existat greseli, am invatat sa le privesc constructiv si m-au ajutat sa devin mai puternic si sa merg mai departe cu mai multa incredere.
SN: Cu siguranta nu as mai fuma…

Sunteti credincios? Credeti in Mos Craciun sau in Mos Gerila?
FS: Da, sunt credincios! Niciunul, nici altul din pacate!
DS: Nu sunt o fire religioasa, dar sunt credincios in felul meu. Imi place sa cred ca vine Mos Craciun in fiecare an in 25 decembrie, sa imi simt copilaria mai aproape; Mos Gerila nu a prea existat in copilaria mea, astfel ca ramane Mos Craciun.
SN: Sunt credincios si-mi place sa cred in bucuria Craciunului, in clipele petrecute cu intreaga familie si cadourile oferite. Tocmai de aceea, daca s-ar putea mi-as dori sa existe amandoi atat Mos Craciun cat si Mos Gerila.

Credeti ca e ok sa spuneti o minciuna? Cand?
FS: M-am obisnuit sa nu mint, insa cateodata doar ascund informatia, fara a o deforma.
DS: Eu consider ca este ok atat timp cat nu face rau nimanui.
SN: Total de acord cu colegii mei, nu cred ca e ok sa minti si nu imi place sa fiu mintit. Sunt insa anumite momente in care este mai bine sa nu oferi toate informatiile.

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top