CITESTI ACUM
O de la orgasm. 5 motive pentru care femeile mimează orgasmul

O de la orgasm. 5 motive pentru care femeile mimează orgasmul

Știm deja că femeile mimează orgasmul. Ce nu știam este cum ne ajută comunicarea în cuplu să nu mai fim nevoite să îl mimăm. Ba chiar să îl avem. Măcar ocazional…

 

Citește și:

O de la Orgasm. Cunnilingus e calea regală către orgasm

O de la Orgasm. Vești proaste: și bărbații mimează orgasmul

Cercetările psihologilor ne spun că 70% dintre femei nu ajung la orgasm în timpul actului sexual,în timp de 90% dintre bărbați ajung. Mai mult, femeile tinere și mai neexperimentate, ajung și mai rar la climax/ rezultă de aici că femeile au nevoie de timp pentru a descoperi formula magică. Iar asta, de regulă implică și partenerul dornic să descopere traseul.

Din păcate realitatea ridică o problemă femeilor (în special celor tinere) întrucât descrierile romantice ale actului sexual de regulă prezintă doi parteneri care ajung la orgasm. Preferabil în același timp.

Evident, cu cât termină mai repede femeia, cu atât se bucură amândoi… Iar dacă toate mesajele converg între orgasme puternice și sincronizate cu partenerul, femeia care nu ajunge cu ușurință în punctul respectiv simte că nu are de ales decât să… mimeze. Iar motivele lor sunt numeroase. Iată 5 dintre ele, declarate într-un studiu recent:

 

Femeile sunt responsabile cu pregătirea lor psihică pentru orgasm

Dacă bărbații sunt responsabili cu stimuarea fizică, femeile trebuie să lucreze pe parte psihică și să și exprime cât mai clar plăcerea extremă. Care dintre cele două responsabilități este mai dificilă sau mai importantă nu se știe…

Dar pentru că este responsabilitatea femeilor să aibă focusul mental potrivit (atenție și receptivitate către partener), dacă nu ajunge la orgasm, acest lucru poate fi interpretat drept o distanță emoțională, lipsă de senzualitate sau de răspuns la mișcările și talentul partenerului.

 

Orgasmul nu este absolut necesar pentru ca o femeie să fie satisfăcută de sex

Noi, femeile, știm deja că ne putem simți bine în timpul unei partide de sex chiar dacă nu avem un orgasm. La fel au declarat și participantele la studiu, care au spus că pentru ca o partidă de sex să fie reușită, este important ca bărbatul să finalizeze. Iar dacă are și femeia orgasm… e un fel de glazură de pe tort.

Desigur, am putea spune că glazura este uneori partea cea mai bună a tortului, motiv pentru care, ajungem iar la explicații privind mimarea orgasmului.

 

Femeile trebuie să gâdile orgoliul bărbatului în timpul sexului

Nu doar noi avem nevoie de validare și complimente, ci și ei. Dacă nu se întâmplă prea des să le spunem că le vine bine o pereche de pantaloni sau că sunt frumoși, în timpul sexului recuperăm partea cu complimentele.

Logic, orgasmul este o plăcere importantă pentru femeie, dar studiile arată că femeile consideră că bărbații beneficiază mai mult de pe urma lui decât ele.

Femeile consideră că ar răni orgoliul bărbatului dacă nu ar finaliza. Prin urmare, în loc să se concentreze pe propria plăcere în timpul sexului, se întreabă dacă vor fi capabile să își satisfacă partenerul, oferindu-i „răspunsul” potrivit. Prin urmare, mimăm „ca să nu se supere”.

 

Femeile presupun că bărbații le judecă. Dar nu discută asta cu ei

Convinse că sunt responsabile cu pregătirea psihică pentru un orgasm, că nu au nevoie de el pentru o experiență sexuală plăcută și că ar fi bine să îl mimeze, evident femeile presupun că bărbații le judecă în privința contribuției pe care o au ele la rezultatul final…

Rușinate sau nesigure pe ele însele, femeile evită să comunice partenerului că a… eșuat. Interesant este că în același studiu, bărbații au declarat că pentru ei este important să comunice despre experiența sexuală atunci când sunt în relații stabile. Nu a fi rău să ținem cont de acest lucru. Se pare că și ei sunt interesați de plăcerea sexuală a femeii…

 

Femeilor le pasă mai mult de plăcerea bărbatului decât de a lor

În special fameile tinere, la începutul descoperirii propriei sexualități și a vieții sexuale declară acest lucru. Pe de altă parte, și femeile în relații stabile, în mare parte repetă același scenariu. Plăcerea bărbatului este mai importantă. Orgoliul lui.

Iar asta le inhibă propriile dorințe și acțiunile pe care le pot face pentru a-și stimula propriul orgasm. Mai ales dacă asta ar implica masturbarea. Pentru că, nu-i așa, ce ne facem cu orgoliul bărbatului? Problema este că multe astfel de convingeri sunt greșite și nu pot fi rezolvate fără o comunicare sănătoasă și deschisă între doi parteneri.

Iar femeile vor continua să mimeze orgasmul atât pentru a-și satisface partenerul, cât și pentru a se asigura că păstrează relația în care se află. Ori, nu este mai simplu, măcar ocazional, să ajungă să și aibă orgasm?

Foto: 123rf.com

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!