Now Reading
Cum să îmi îmbunăţesc starea de spirit?

Cum să îmi îmbunăţesc starea de spirit?

adina-ene
cum-să-îmi-îmbunăţesc-starea-de-spirit

Starea de spirit este cumulul de emoții și sentimente pe care o persoană le simte pe parcursul unei perioade mai lungi a vieții și după ce se trage linie se observă dacă este preponderent bună sau nu tocmai favorabilă.

Când generezi în interior stări benefice rezultă o viață din ce în ce mai plăcută, relațiile sunt mai puțin conflictuale și mai împlinitoare. Stările pozitive îți dau energie, putere, motivație. Ceea ce ne dorim noi oamenii este, de fapt, să ajungem la o anumită stare.

Hai să analizăm împreună: obiectivul maşină. O persoană și-o dorește pentru că obține imagine și prestanță, așadar se simte important și validat social. O persoană își dorește să călătorească, să se plimbe și deci să descopere locuri noi – își satisface nevoia de noutate, de cunoaștere, de explorare. O altă persoană vrea să ajungă mai rapid la serviciu – obține ușurință, confort, câștigă timp.

Stările mele depind de mine. Da, repetă de multe ori până realizezi că așa este. Starea mea este alegerea mea. Cum așa? Aud o știre înfricoșătoare. Eu aleg dacă intru în frici sau mă informez din mai multe surse credibile și aleg conștientă. Eu aleg dacă cred că vine sfârșitul lumii – nefondat – sau mă bucur de momentul acum, îmi cultiv capacitatea de a analiză și de a face pașii raționali. Din emoții puternice, fie că le etichetăm a fi pozitive ori negative, se iau de obicei decizii hazardate, care se dovedesc în timp a nu fi cele mai înțelepte.

Pasul 1: Îmi pun intenția, trăiesc intenționat, nu după cum bate vântul și iau decizia fermă de a-mi trăi viața din starea de bază pe care eu o aleg. Orice mi s-ar întâmpla, eu păstrez această stare. Care poate fi de echilibru, încredere în viață, credință, speranță, optimism, veselie, pace, calm, relaxare, ușurință, bucurie, recunoștință, entuziasm, integritate, etică, moralitate, conștienţă, succes. Afirmă: Astăzi, aici și acum, decid cu putere și îmi iau angajamentul să trăiesc în …

Pasul 2: Verificarea realității faptice a vieţii mele din prezent. Mă întreb: acțiunile mele de zi cu zi mă duc în această stare? Gândurile mele mă susțin să simt aceste stări pe care mi le-am setat? Vorbele mele sunt aliniate cu scopul vieții mele?

Pasul 3: Acceptă schimbările pe care este necesar să le implementezi, ușor, ușor, pas cu pas, cu curaj. La ce ai răspuns afirmativ, păstrezi și îmbunătățești. Când identifici că răspunsurile la întrebările de mai sus sunt negative, schimbi. De exemplu, dacă ai des gândul, spunând și pe vorbe „e greu” , vei simți greutate, presiune. Este asta constructiv sau nu? Eu consider că este constructiv să mă concentrez pe ce ține de mine, să îmi repet că va fi bine și să mă întreb cum pot să aduc mai multă ușurință în viață mea. Când te gândești mult la un lucru sau la o situație, șansele să îl/ o aduci în realitatea ta cresc. Când decizi să îți ornamentezi grădina cu flori, vei vedea mult mai multe grădini, îți vor ieși în cale magazine de acest fel. Chiar așa! Mintea noastră este o grădină. Ce plantezi în grădina minții tale? Lași buruienile sau le sapi?

Pasul 4: Fă ordine – în casă, în haine, în cărți, în minte, în relații. Prioritizează-ți obiectivele. Obiectele care nu îți mai servesc, le poți dona sau vinde, mulțumindu-le pentru contribuția lor de până acum. Ce este vechi și stricat, aruncă.

Pasul 5: Fă mișcare – mișcă-ți corpul, respiră profund, petrece cât mai mult timp în natură, în aer proaspăt, cât mai puțin poluat. Dansează, aleargă, plimbă-te, alege ce sport te eliberează de stres, furie ori apatie, te încântă și te binedispune. Amintește-ți să te hrănești și hidratezi corespunzător în așa fel încât corpul tău să primească aportul nutriţional benefic, să fie sănătos, energic și puternic. Dictonul Minte sănătoasă în corp sănătos rămâne valabil.

Pasul 6: Introdu meditația în activitățile zilnice. Meditația te ajută să revii în prezent. Există multe tipuri de meditații, ai de unde să o găsești pe cea potrivită pentru tine. Eu iubesc dansul energetic – un tip de meditație în mișcare, în care mă conectez cu sufletul meu și cu Universul. Nebenefic: Când mergem în trecut ne pot copleși melancolia, dorul, regretele. Benefic: Ne uităm în trecut cu scopul de a învăța din experiențe sau de a observa cum am reușit să depășim obstacolele. Nebenefic: Când mergem în viitor poate apărea anxietatea, ne facem scenarii nefaste „să vezi tu ce grozăvii ne așteaptă.” Benefic: Îmi păstrez echilibrul și conștienţa. Mă ocup de ceea ce ține de mine. Fac ce pot eu mai bine pentru mine și pentru semeni. Mă ocup de prezent să fiu pregătit din cât mai multe puncte de vedere.

Pasul 7: Spune-ți lucruri frumoase, încurajatoare. Fii tu cel mai bun prieten al tău. Cel mai susţinător, cel mai blând, cel mai motivant. Tu te cunoști cel mai bine, știi ce te liniștește, ce te îmbărbătează, ce te pune în mișcare.

Pasul 8: Lucrează cu tine, descoperă-te, dă-ți voie să simți tot ceea ce simți, apoi să îți creezi o viață din ce în ce mai împlinitoare sau cum o vrei. Da, ești un Univers nesfârșit și este ideal să ceri ghidare de la specialiștii de dezvoltare personală, coach, terapeut, să citești literatură din sfera creșterii interioare și conștientizării. Este în regulă să simți ceea ce simți, este în regulă uneori să simți toată paleta de emoții.

Pasul 9: Înconjoară-te de oameni cu care te simți bine, care observi că au rezultate frumoase, care trăiesc cu adevărat viața, care sunt în valori sănătoase atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Petrece timp în compania acestor persoane de succes pe care le apreciezi, inspiră-te de la ei și ele. Cei care preferă să trăiască într-o poveste proprie ruptă de realitate, nu sunt mai fericiți, calmi, relaxați, senini, deși pot lăsa această impresie.

Tiparul de evitare ori negare nu șterge precum o radieră urmele neplăcute ale inconștienței. Alegerea bunăstării emoționale nu înseamnă a nega realitatea și a trăi într-o bulă roz cu sclipici. Eu îmi aleg starea în care vreau să fiu. Aleg să trec cu înțelepciune prin valurile provocărilor. Uneori mă pot îndoi aidoma salcii și tocmai caracterul flexibil îmi permite să depășesc cu mai multă ușurință greutățile. Viața este un dar minunat dincolo de convingeri limitative și perspective înguste. Meriți să îți împlinești visurile, meriți să trăiești într-o stare din ce în ce mai bună! Eu cred în tine. Da, se poate!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top