Now Reading
4 lucruri cu care nu mai merită să-ţi pierzi timpul şi energia de acum înainte

4 lucruri cu care nu mai merită să-ţi pierzi timpul şi energia de acum înainte

Viaţa ta se împarte între îndatoriri şi activităţi care îţi fac plăcere. Unele lucruri pe care le consideri obligatorii sunt, de fapt, alegerea ta şi poţi renunţa foarte uşor la ele.

Petreci cel puţin 8 ore la serviciu, o altă ora pe drum, o alta la cumpărături şi încă ceva timp cu diverse activităţi casnice. Uşor, uşor, ziua ta se umple cu lucruri pe care trebuie să le faci, în loc să fie plină cu activităţi care îţi fac plăcere. Dar oare chiar trebuie să-ţi iroseşti orele din zi şi energia cu toate fleacurile? Iată la ce ar trebui să renunți și cât este de ușor să câștigi înapoi orele pe care le pierdeai înainte:

 1. Solicitantă și neplăcută. Activitatea casnică la care e vremea să renunțiÎn orice casă există deja aparate menite să facă activitățile casnice mai ușoare – de la mașina de spălat rufe, la aspirator și la cuptor electric. Cu toate acestea, unul dintre electrocasnicele care lipsește adesea din casele noastre este tocmai cel care aduce și cea mai mare economie de timp.

  Este una dintre activitățile care consumă în fiecare zi zeci de minute și pe care nu o putem amâna. Omul modern ar trebui să se ocupe de lucruri mai frumoase și să se bucure de timpul pe care i-l poate oferi o astfel de mașină de spălate vase. Nu vei avea de câștigat doar mai multe momente de relaxare, ci vei avea și siguranța că vasele vor fi cu adevărat curate, pentru că temperatura apei ajunge și la 70 de grade Celsius. E simplu și economic, așa că nu ai niciun motiv să îți mai petreci vremea la chiuvetă.|

 2. Profită de toate utilizările internetuluiInternetul nu este doar un mijloc de comunicare și de informare, el este un instrument care ne poate face pur și simplu viețile mai ușoare. Când vine vorba despre activități pe care fiecare dintre noi le are de făcut, nu trebuie să uităm că putem folosi internetul pentru a ne ocupa de ele.

  Nu mai sta la cozi la ghișee pentru a plăti facturile și nu mai face drumuri până la bancă pentru a transfera bani. Cu serviciile de banking online aceste lucruri pot fi făcute foarte ușor chiar acasă, la orice oră. De ce să pierzi ore întregi și energie cu astfel de lucruri, când totul se poate face acasă sau la birou de la un computer?

 3. Drumurile la mall sunt inutile cand ai la dispoziție magazinele online

  Rămânem în zona tehnologiei și pentru o altă activitate consumatoare de timp: cumpărăturile. Magazinele online îți dau posibilitatea să comanzi o mulțime de produse, de la alimente până la electrocasnice și mobilier. În loc să petreci ore întregi în mall căutând haine sau produse pentru casă, e mult mai simplu să arunci o privire prin magazinele online, să plasezi comanda și să primești pachetele acasă. Poți returna foarte ușor orice produs, așa că nu ai de ce să-și faci griji că nu l-ai văzut înainte.Mai mult decât atât, online poți afla și prețurile cele mai avantajoase cu un minim de efort și eviți aglomerația și statul la coadă la casa de marcat.
 4. Nu mai încerca să-i mulțumești pe toți cei din jur punându-te pe tine pe locul doiFoarte multe persoane fac greșeala de a se pune pe ele însele pe locul al doilea pierzându-și prețiosul timp cu oameni care nu merită acest efort. Nu este nimic greșit în a spune „nu“ uneori. Încercând să-i mulțumești pe toți cei din jurul tău, s-ar putea să te dezamăgești pe tine însuți, așa că nu există niciun motiv pentru care ar trebui să îți dăruiești timpul oamenilor care nu ar face asta pentru tine.

  După cum vezi, am trecut în revistă o paletă largă de „lucruri“ cu care nu merită să-ți pierzi vremea, însă, în mod cert mai există și altele. Ce ai mai adăuga la această listă?

Sursa foto: Shutterstock

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!