Now Reading
Antreprenoarea care invata parintii cum sa creasca lideri fericiti

Antreprenoarea care invata parintii cum sa creasca lideri fericiti

Revista Psychologies

A predat cursuri de leadership pentru manageri in companii mari, dar unul dintre cele mai fericite joburi, cel de mama, i-au aratat ca liderii buni se formeaza din copilarie. Iata cum.

 

 

Exista un job full time, tare frumos, plin de provocari si zambete in fiecare zi. Nu are program sau rutina, nici nu l-ai schimba cu altul. E cu energie, spirit ludic si motivatie chiar si la ore la care nu banuiai ca te vei trezi vreodata. Si in timp ce iti admiri copilul, iti doresti sa ii oferi ce e mai bun, sa il cresti frumos si sanatos.

Asa cum cum iti vezi cariera pe termen lung si iti propui sa gasesti acel job care sa te faca fericit, la fel iti propui ca dupa cele 8 ore de lucru sa fii cel mai fericit parinte cu cel mai fericit copil. Dar, opreste-te pentru cateva secunde si intreba-te: De ce faci ceea ce faci in relatie cu copilul tau si ce te astepti sa vezi ca rezultat, pe termen lung?

Este intrebarea pe care Urania Cremene (40 de ani), trainer de profesie, si-a pus-o cand le vorbea managerilor din companii mari cum sa devina lideri pentru echipele lor. Nu de multe ori a avut de corectat atitutudini si comportamente care isi aveau originea chiar in copilarie. Si a mai fost o vacanta pe care Urania a petrecut-o impreuna cu doua cupluri de prieteni cu copii, ocazie de a observa o serie de comportamente negative la care parintii reactionau punctual fara a avea un plan in minte.

Atunci si-a dat seama ca parintii fericiti sunt cei care gandesc actiunile pe termen lung si dezvolta in copiii lor iubirea, comunicarea, stima de sine, motivatia, autonomia, competentele. Sunt parinrii care au copii fericiti pentru ca le dedica timp si, impreuna, descopera lumea.

Pornind de la ideea ca da, putem invata sa fim parinti echilibrati si sa crestem juniorii ca adevarati adulti, Urania Cremene, impreuna cu echipa sa, formata din 17 persoane, a initiat conferintele de parenting pe care le sustine gratuit, aproape in fiecare luna in 4 orase diferite din tara. Strange de fiecare data in jurul sau cate 350 de parinti, iar in Bucuresti chiar 1.000 de parinti (la conferintele din aceeasi zi), atat de diferiti, dar care vor sa-si creasca frumos copiii.

Am stat la povesti cu Urania Cremene despre cum a invatat sa fie o mama echilibrata pentru copilul ei chiar inainte de a-l avea si despre cum reuseste sa faca diferenta si sa aduca fericirea in viata multor familii si multor copii, inca de la varste foarte mici.

 

Citeste mai multe aici.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!