Now Reading
Jurnal de fapte bune: Gabriel, micul atlet care se lupta cu stacheta de la inaltime

Jurnal de fapte bune: Gabriel, micul atlet care se lupta cu stacheta de la inaltime

Revista Psychologies

Atletul junior Gabriel Chiriacescu este cel de-al doilea copil selectat in cadrul celei de-a doua editii a Jurnalului de Fapte Bune. Vegheat de mama care il creste frumos, chiar daca in conditii modeste, si de un antrenor potrivit, Gabriel  are potentialul sa devina un mare sportiv, pentru care drapelul national sa fie ridicat pe cel mai inalt catarg al competitiilor internationale.

Pustiul priveste stacheta ridicata la o inaltime mult prea mare pentru a fi trecuta de el la ora actuala. „Intr-o zi am s-o sar! Intr-o zi voi zbura pe deasupra ei!”, isi spune Gabriel, apoi repeta pentru a suta oara saritura in inaltime, sub indrumarea competenta a profesorului- antrenor Doru Oprea – el insusi fost campion mondial de juniori al probei, dar acum aproape patru decenii.

Pe unde calca astazi Gabriel, pe aleile, pista de atletism si sala de sport ale Scolii 190 „Marcela Penes” din Bucuresti, a calcat insusi marele campion Sorin Matei, pe care profesorul Oprea l-a si pregatit vreme de un an.

Pentru cei nefamiliarizati cu atletismul, Sorin Matei este saritorul cu, probabil, cea mai impresionanta detenta din lume, cata vreme a reusit sa depaseasca stacheta asezata la 2,40 metri, el avand o inaltime de doar 1,83.

Deocamdata, „eroul” nostru, Gabriel, are o performanta de 1,42 m si medalii la campionatele nationale si municipale la categoria lui de varsta, copii II.

„De luna trecuta am trecut la copiii I, pentru ca am implinit 11 ani”, spune mandru Gabi, in timp ce isi trage sufletul intre doua sarituri.

Dar el participa si la curse de alergari, de viteza, unde este, de asdemenea, laureat, placandu-i mai ales probele „de garduri”. „Simt ca sunt usor si liber cand trec peste garduri”, spune el in vreme ce – odata iesit afara pe pista de atletism – isi aranjeaza blockstartul pe linia de start.

 

Citeste continuarea articolului AICI.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!