CITESTI ACUM
101 aparari. Cum se autoprotejeaza mintea

101 aparari. Cum se autoprotejeaza mintea

Autor: Jerome S. Blackman
Editura: Trei, 2009

Mintea omului are o capacitate uimitoare de a inventa mecanisme care sa il protejeze de constientizarea emotiilor neplacute. Aceste mecanisme sunt adesea mascate si opereaza fara ca individul sa le constientizeze. De exemplu, un individ incapabil sa isi accepte sentimentele de furie la adresa cuiva apropiat poate in schimb resimti o ura intensa fata de propria persoana.

101 aparari. Cum se autoprotejeaza mintea, Jerome S. Blackman, Editura Trei

Mintea omului are o capacitate uimitoare de a inventa mecanisme care sa il protejeze de constientizarea emotiilor neplacute.

Aceste mecanisme sunt adesea mascate si opereaza fara ca individul sa le constientizeze. De exemplu, un individ incapabil sa isi accepte sentimentele de furie la adresa cuiva apropiat poate in schimb resimti o ura intensa fata de propria persoana. Cand acesta ajunge la camera de garda suferind de depresie severa, capacitatea terapeutului de a aduce in discutie operatia defensiva de intoarcere asupra propriei persoane se poate dovedi extrem de utila in prevenirea unei tentative suicidare sau a altor comportamente autodistructive ale pacientului.

Apararile, prezente nu numai in psihopatologie, ci si in sanatatea psihica, sunt descrise de autor in functie de diferitele etape ale dezvoltarii psihosexuale, precum si de tipul de patologie. Pentru practicienii psihoterapiei, este recomandat si modul de a aborda apararile in diverse tipuri de psihoterapie.

Jerome S. Blackman, este profesor de psihiatrie clinica la Eastern Virginia Medical School si profesor de psihologie la Virginia Wesleyan College, precum si psihanalist formator si supervizor la New York Freudian Society.

Format: 14,5 x 20,5 cm; 384 pagini
Colectia: Psihologie-Psihoterapie
Autor: Blackman, Jerome S.
Pret: 45,00 lei

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!