Now Reading
Ultimele iubiri – lansare

Ultimele iubiri – lansare

Revista Psychologies

Ultimele iubiri, Virgil Duda, Polirom

 

Scriitorul Virgil Duda, stabilit in Israel de 20 de ani, revine in Romania pentru a-si lansa ultimul roman, Ultimele iubiri, aparut la Editura Polirom, in colectia „Fiction Ltd.”.

 

Joi, 6 noiembrie, la ora 17.30, la Clubul Taranului, Muzeul Taranului Roman, vor prezenta, alaturi de autor, Carmen Musat, Bianca Burta-Cernat, Cosmin Ciotlos, Gabriel Dimisianu si Daniel Cristea-Enache.

 

Fresca plina de pitoresc a Tel Aviv-ului contemporan si a comunitatilor sale de imigranti din toate colturile lumii, romanul lui Virgil Duda are ca fir calauzitor pasiunea tirzie dintre economistul Radu Glasberg si seducatoarea Marieta, femeie de afaceri de succes si onorabila mama de familie. Cei doi impartasesc, pe linga erotismul debordant, amintirile studentiei comune bucurestene, in care relatia lor debutase strict carnal. Insa singuratatea, destararea si batrinetea care se apropie ii potenteaza barbatului iluzia unei mari iubiri…

 

Virgil Duda este unul dintre cei mai importanti prozatori romani de azi.”

Mircea Iorgulescu

 

„Cititor atent, fin si afin al lui Gogol, Caragiale, Thomas Mann sau Mihail Bulgakov, Virgil Duda se numara printre putinii care mai stiu astazi la noi sa introduca un diavol, un demon in literatura, bineinteles pe furis, fara s-o recunoasca, prefacindu-se definitiv cantonati in banalitatea existentei cotidiene.”

Valeriu Cristea

 

„Este o placere sa-l citesti pe Virgil Duda. El stie intotdeauna sa puna intrebarile esentiale, cele capabile sa il conduca pe cititor spre marile revelatii.”

Tudorel Urian

 

Virgil Duda (n. 1939) s-a stabilit in Israel in 1988, devenind bibliotecar la Tel Aviv si redactor la ziarele de limba romana Viata noastra si Ultima ora. A debutat cu volumul de nuvele Povestiri din provincie (1967), dupa care a publicat mai multe romane bine primite de critica: Catedrala (1969), Anchetatorul apatic (1971), Cora (1977), Hartuiala (1984), Romania, sfirsit de decembrie (1991), A trai in pacat (1996), Sase femei (2002).

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top