CITESTI ACUM
El vede doar partea materiala a lucrurilor

El vede doar partea materiala a lucrurilor

Locuiesc de 3 ani cu prietenul meu si cu parintii mei intr-o vila de langa Bucuresti, cu totii ne intelegem bine. Au fost la inceput diferente legate e mentalitati (prietenul meu nu si-a terminat studiile) insa in timp s-au sters. Problema cu care ma confrunt este prietenul meu, caruia ii merge mai putin bine: studii nefinalizate, stagnare la job, disproportie intre ceea ce vrea sa para si ceea ce exista (lucruri scumpe, masini). Am incercat sa discut cu el sa aflu daca e nemultumit de relatia noastra si daca avem ce sa facem. El vede doar partea materiala a lucrurilor: rate, masina etc. Nu stiu cum sa procedez sa gasim o solutie la certuri tot mai dese.

Intrebare pusa de: Cristina, 27

Raspunsul psihologului:

Nu reusesc sa inteleg ce problema exista intre voi pentru ca in mesajul dvs va contraziceti. Ba faptul ca nu si-a terminat studiile conteaza pentru dumneavoastra, ba nu conteaza, nemultumirile pe care le aveti sunt legate tot de „partea materiala a lucrurilor,” ca si ale lui, pot presupune ca doar opiniile voastre sunt diferite in aceasta privinta.

O problema des intalnita in relatiile de cuplu este dorinta celor doi de a se schimba unul pe celalalt. De aici apar o multime de certuri si neintelegeri, reprosuri si chiar ultimatumuri de tipul „daca nu esti cum vreau eu, ne despartim.” Vestea e ca nimeni nu se poate schimba (decat poate printr-o psihanaliza reusita). Chiar daca de dragul partenerului cineva poate face eforturi, schimbarea nu poate fi decat temporara si de suprafata.

Solutiile viabile sunt doar compromisul si acceptarea. Diferentele dintre noi uneori ne pot imbogati sau alteori ne pot infuria poate pentru ca nu ne place sa recunoastem fata de noi insine ca semanam mai mult decat ne-am dori. Cu alte cuvinte ca problema pe care o vedem la altii si care ne irita este de fapt si in noi, dar n-o putem accepta pentru ca ne-am schimba prea mult imaginea despre noi insine.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!