Now Reading
Andreea Raicu – Am invatat sa ma accept

Andreea Raicu – Am invatat sa ma accept

Cum a fost revenirea?

A.R.: Dupa acest curs, am revenit acasa. Pluteam. Trei luni a fost perfect, dar nu am practicat toate exercitiile invatate acolo. Si am inceput sa fiu iar „in afara“ si nu „inauntru“. Cand iar am ajuns intr-un punct neplacut al vietii mele, m-am trezit din nou la realitate si am inceput acest proces continuu al reflectiei si meditatiei.

Cel mai important lucru a fost ca mi-am recapatat spatiul. Eu nu stiam sa spun „nu“. Sigur, e minunat sa faci lucruri pentru ceilalti, dar trebuie sa ai si tu energie ca sa faci acele lucruri. Faptul ca mi-am recapatat granitele a fost minunat. Azi, stau in contact cu oamenii din cursurile respective, fac sport. Am mai multe momente cu mine. Mi se pare cel mai de pret lucrul acesta: sa stau, pur si simplu, cu mine.

Timp in care citesc, ascult muzica, meditez, scriu. Scrisul e o terapie. Am inceput sa scriu si cu mana stanga. La un exercitiu din India mi s-a spus sa scriu cu mana dreapta. Am desenat, fortat, ceva. Apoi, dupa doua zile, m-au pus sa de­senez acelasi lucru cu mana stanga.

Am invatat sa-mi ascult corpul, inima, inainte. Inainte, daca eram obosita sau bolnava, trebuia sa duc la capat orice. Dar am invatat blandetea fata de mine insami.

 

Ce ai mai castigat?

A.R.: Nu ma mai afecteaza im­per­fectiunea. Multa vreme imi co­rectam la sange pozele in Pho­toshop, pentru ca asa eram eu programata, de acasa, sa fiu perfecta. Si din acest motiv uram pozele de paparazzi. Eu sunt un om ca toti oamenii, am si zile in care am riduri, cand parul nu-mi sta cum trebuie, hainele sunt sifonate etc.

Nu mai vreau sa fiu o papusa frumoasa, o imagine. Am mai invatat sa lupt pentru lucrurile pe care le vreau, sa nu-mi dicteze altii viata. Am invatat sa primesc in viata mea oameni care ma iubesc asa cum sunt. Pentru ca, dupa aceste revelatii, multe relatii care nu erau pe baze reale, au disparut din viata mea.

 

Nu m-as fi gandit ca tu, Andreea Raicu, esti supusa atator conditionari si presiuni. Pareai o femeie care face ce vrea si detine controlul…

A.R.: Era o imagine bine regizata. Culmea e ca acum, fiind mai relaxata si nemaipunand atata presiune pe mine, lucrurile imi ies mult mai bine. Si am mai multa energie. Mi se pare ca eram alt om inainte de aceasta etapa buna a vietii mele. Inainte aveam doua telefoane, laptopul deschis in fata mea, te ascultam si pe tine, ma gandeam si la ce mai am eu de facut.

Nu eram prezenta nici cu tine, nici cu mine. Traiam mult in trecut si in viitor. Am mai invatat ceva: noi, europenii, suntem crescuti sa ne victimizam. Orientalii traiesc mai mult in prezent, nu se complac in durere si nu se mai intreaba atata de ce si cum etc. Nu ne ajuta prea mult atata analiza.

Cred ca asiaticii traiesc mai bine. Si ei traiesc in prezent, lucru care mie mi se pare minunat. Am inteles ca nu pot schimba trecutul. Pentru mine, azi, nu mai exista „cum ar fi fost daca?“. Am mai inteles ceva: eram prea sen­si­bila si reactionam exagerat la faptele celorlalti. Acum nu se mai intampla. Sunt mai detasata.

In prezent organizez niste confe­rinte a caror idee mi-a venit dupa o participare la televiziune, la doua emisiuni in care
am vorbit despre mine. Oa­menii care au venit la confe­rintele mele au manifestat atata caldura… Acolo am vorbit despre lucrurile care m-au schimbat, cum m-am schimbat si cum ma raportez, azi, la mine.

Blogul meu a „explodat“ in audienta si oamenii mi-au scris si mi-au spus ca se regasesc in ceea ce spun eu. Am inceput timid, dar am prins curaj. E minunat sa comunici astfel de experiente… Am decis ca este momentul sa impartasesc cat mai multe din cele pe care eu le-am invatat si descoperit in acesti ultimi ani.

Am continuat sa vorbesc despre schimbarile pe care le-am facut in revista online andreearaicu.ro si ulterior am simtit/vrut sa transmit aceste informatii intr-un cadru mai personal. Asa s-a nascut ideea unor conferinte. Imi doresc sa inspir pe cat mai multi oameni si sa le arat ca se poate sa traiesti viata pe care ti-o doresti.

Alaturi de mine in aceste conferinte, care vor fi lunare, voi avea invitati din diverse domenii care va vor ajuta, prin experienta lor de viata si profesionala, sa transmita informatii care va vor inspira sa traiti cu adevarat frumos din toate punctele de vedere si sa capatati mai multa incredere in voi si in viata.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!